Hotelschool Glion staat op 4de plaats in de wereld

Glion Institut de Hautes Etudes werd door de QS World University Rankings, gepubliceerd op 27 februari 2019, als 4e gerangschikt en staat zo in de top 3 van de beste instellingen voor hoger onderwijs in hotelmanagement in de wereld. Voor het tweede jaar op rij staat Glion in de top 2 van de beste bedrijven op basis van reputatie bij werkgevers.

QS World University Rankings by Subject is een rangschikking van universiteiten naar discipline die in 2019 48 universiteiten omvat. Deze rangschikking is bedoeld om toekomstige studenten te helpen de beste scholen in hun vakgebied wereldwijd te identificeren, met een jaarlijkse uitbreiding van de lijst van disciplines, in antwoord op de grote vraag naar vergelijking.

In de categorie Toerisme en Hotelmanagement evalueert deze jaarlijkse rangschikking de universiteiten op basis van twee criteria: hun academische reputatie en hun reputatie bij werkgevers. In 2019 is QS World University Rankings gebaseerd op de antwoorden van 83.000 academici en 42.000 werkgevers van afgestudeerden wereldwijd.

“We zijn erg blij met de QS World University ranking, die een betere wereldwijde ranking laat zien dan vorig jaar en onze sterke reputatie bij werkgevers voor het tweede jaar op rij. Onze hoge inzetbaarheid bevestigt deze reputatie met 98% van onze afgestudeerden die op de dag van hun afstuderen op zoek zijn naar een baan met één of meer vacatures. Deze zeer goede ranking beloont alle pedagogische innovaties die sinds 2017 zijn doorgevoerd, zoals de versterking van ons bachelordiploma hotelmanagement, de lancering in 2018 van een dubbele MBA/MSc-diploma met Grenoble Ecole de Management en drie nieuwe masterdiploma’s in Luxe, Ondernemerschap en Financiën, die allemaal bedoeld zijn om de studentenervaring te verrijken en de leiders van morgen voor te bereiden”.

“Als ambassadeur van Swiss Excellence in Education zijn we er trots op dat we in de top 3 van de beste Zwitserse hotelmanagementscholen staan en deel uitmaken van Sommet Education: de enige onderwijsgroep met twee scholen in de top 4 van beste hotelmanagementinstellingen ter wereld. Dit toont de kracht van het unieke Zwitserse onderwijsmodel, dat zowel praktisch als theoretisch leren combineert met pedagogische innovaties en een nauwe relatie met recruiters”, aldus Georgette Davey, uitvoerend directeur van Glion Institut de Hautes Etudes.

Glion’s moederbedrijf, Sommet Education, bereidt haar afgestudeerden voor om uit te blinken in de hotelbranche van morgen. Het verenigt instellingen die verenigd zijn door gemeenschappelijke waarden: strengheid en academische uitmuntendheid, met de nadruk op praktische vaardigheden en een dynamische en multiculturele omgeving.

Volgens hetzelfde onderzoek is Sommet Education de enige groep met twee instellingen (Glion en les Roches) in de top 4 van beste instellingen voor hoger onderwijs in hotelmanagement wereldwijd en in de top 3 van de wereld op het criterium van reputatie bij werkgevers.

Glion Institut de Hautes Etudes (GIHE) is een Zwitserse en particuliere instelling die internationale diploma’s voor de hotel-, luxe- en financiële sector aanbiedt aan studenten van meer dan 90 nationaliteiten op drie campussen in Zwitserland en Londen, Verenigd Koninkrijk. Glion biedt een dubbele MBA/MSc graad in samenwerking met Grenoble Ecole de Management. Glion is geaccrediteerd door de New England Commission of Higher Education (NECHE) en staat op de 4e plaats van de beste instellingen voor hoger onderwijs in hotelmanagement in de wereld door de QS World University Rankings 2019. Glion maakt deel uit van Sommet Education, een nieuw gevormde hotelonderwijsgroep die eigendom is van Eurazeo, een van Europa’s toonaangevende beursgenoteerde investeringsmaatschappijen.