Hotel Cardenal – Monforte de Lemos (Galicië)

Dit nieuwe hotel werd ingeplant op een steenworp van het centrum van een gezellig stadje dat op een zeer rijke geschiedenis kan terugblikken. Monforte de Lemos is de hoofdplaats van het district en tevens het kloppende hart van de wijnregio Ribeira Sacra.

De 38 kamers zijn uitgerust met modern comfort, o.a. wifi, kabeltelevisie, minibar … kortom alle elementen die een viersterren classificatie rechtvaardigen. Er worden drie kamertypes aangeboden terwijl het hotel ook beschikt over een restaurant en bodega, in deze laatste staan vanzelfsprekend de wijnen uit de regio Ribeira Sacra centraal. In het restaurant wordt de nadruk gelegd op regionale specialiteiten vermengd met de traditionele Spaanse keuken. Dagverse ingrediënten zijn alvast een must. De ontbijtzaal met ruim assortiment Europese en vanzelfsprekend ook Spaanse gerechten, geeft uit op de tuin die paalt aan een riviertje waardoor deze tot een leuke en rustige oase wordt omgevormd. De lobby van het hotel is niet bijster groot maar heeft toch een leuk salon, anderzijds is er zeer professioneel personeel aanwezig dat correct en kordaat eventuele groepen een snel en veilig onderkomen bezorgd. Het hotel vormt een aanvulling op de bestaande infrastructuur die niet meer aan de groeiende economische vraag beantwoordde. Om de volledige ontwikkeling te kunnen opvangen zijn trouwens nog extra investeringen noodzakelijk.

In de onmiddellijke buurt vinden de gasten tal van historische monumenten terug zoals de kathedraal van San Vincento do Pinto, het palacio de los Condes de Lemos, de Torre de Homenaje en het klooster van San Vincento de Pinto, maar ook restanten van de stadsmuren uit de 9de eeuw.

Een verblijf in Montforte de Lemos is trouwens een kennismaking met de wijncultuur, diverse wijntrips, proeverijen en degustaties staan er steevast op de agenda. Deze trips kunnen perfect worden aangevuld met een aantal culinaire creaties die in zeer typisch en authentieke restaurants worden geserveerd.

Monforte de Lemos is dan ok een verplichte halteplaats in deze Galicisische regio met hotel Cardenal als een leuke rustplaats. www.hotelcardenal.es