Huttopia opent haar eerste natuurcamping in Nederland

Camping de Roos op een prachtig plekje aan de Overijsselse Vecht. De Franse organisatie Huttopia, gespecialiseerd in natuurcampings, opende haar eerste locatie in Nederland op een prachtig plekje in het heuvellandschap aan de Overijsselse Vecht. De Nederlandse provincie Overijssel ligt op ongeveer 100 kilometer van Amsterdam en staat bekend om zijn meren, polders, beekjes en prachtige historische Hanzesteden. Camping Huttopia de Roos, een begrip bij liefhebbers, sluit helemaal aan op de uitgangspunten van Huttopia: natuur, rust, ruimte en de kunst van het kamperen. Dit is de eerste Huttopia camping buiten Frankrijk in Europa. De eerste aanblik van het campingterrein bij binnenkomst is fenomenaal. Met 27 ha is Camping Huttopia De Roos uitzonderlijk ruim van opzet en ligt in een prachtig decor van bosduinen, karakteristieke bomen en water. Het is een oase van rust en natuur.

Glamping à la Huttopia

De kunst van kamperen betekent niet afzien op dun slaapmatje. Huttopia zoekt de balans tussen comfort en authenticiteit. Naast de losse standplaatsen voor gasten met een eigen tent, caravan of camper, plaatst Huttopia een groot aantal zelf ontwikkelde accommodaties voor comfortabel kamperen. Deze zomer al, kunnen gasten verblijven in de ‘Trappeur’, dit zijn stoere Canvas & Hout tenten met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor 5 personen, een badkamer, keukenunit en een leefgedeelte. Alle tenten worden ruimtelijk geplaatst, zodat er volop privacy is en iedere gast optimaal geniet van het natuurlijke landschap. Geen hutje-mutje of strakke laantjes. Een andere keuze is de Classic Wood tent, een ruime lodgetent met een slaapgedeelte voorzien van 2 kamers met comfortabele bedden, een ingerichte keukenhoek en een ruim, houten terras.

Om de camping aan te passen aan de actuele Huttopia-standaards zijn ook de receptie, de winkel en sanitair vernieuwd. Het hart van de camping vormt het nieuwe ‘Centre de Vie’ met onder meer een food-truck, een gezellig café en een heerlijk terras aan het water. Nieuw zijn ook de kleine modulaire sanitair units voor maximaal 6-8 personen.

Imposante natuur

De camping grenst aan de Overijsselse Vecht, dit levert prachtige uitzichten op over het water en de groene bosrand aan de overzijde. Een doodlopende rivierarm eindigt midden in de camping en is een eldorado voor allerlei wateractiviteiten. Zwemmen, kajakken, roeien, wat je maar wilt en voor de liefhebbers zelfs een klein strandje.

Veel Nederlandse gasten

Huttopia is voor veel Nederlandse vakantiegangers geen onbekende naam, ieder jaar verwelkomen de bestaande 42 Huttopia locaties in Frankrijk veel Nederlanders. Vorig jaar steeg dit aantal met 30% en uit het grote percentage ‘repeaters’ blijkt dat het Huttopiaconcept en natuurcampings veel mensen aanspreekt. ‘Wij zijn blij dat we onze gasten nu ook op dit prachtige plekje in Nederland kunnen verwelkomen’, aldus oprichter en directeur Celine Bossanne van Huttopia.

Camping Huttopia de Roos is geopend tot eind september 2020.

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 42 eigen locaties in Frankrijk en 5 in Noord-Amerika. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende tenten en chalets met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’. De variatie is groot, van stevige safaritenten tot houten chalets. De grootte en inrichting loopt uiteen van een knusse tweepersoons tent met een comfortabel bed tot een blokhut met volledig ingerichte keuken, een zithoek, houtkachel en verschillende slaapkamers. De Huttopia-accommodatie past in het natuurlijke landschap, is altijd vrijstaand, zonder strakke rijtjes of directe buren.