Hyatt plant Grand Hyatt The Red sea in Saudi-Arabië

Hyatt Hotels Corporation kondigt een managementovereenkomst aan The Red Sea Development Company voor een Grand Hyatt-hotel met 430 kamers op Shaura Island, het knooppunt van het ambitieuze Rode Zee-project aan de westkust van Saudi-Arabië. Het luxueuze resort-hotel wordt het grootste van 11 hotels die op het eiland zullen worden geopend en zal een toppositie innemen binnen deze innovatieve toeristische ontwikkeling. Grand Hyatt The Red Sea wordt het tweede Grand Hyatt hotel in het Koninkrijk en het zevende Grand Hyatt hotel in het Midden-Oosten, waarmee een belangrijke mijlpaal wordt bereikt in de groeistrategie van Hyatt in de regio.

Het hotel zal worden geopend als onderdeel van de eerste fase van het Rode Zee Project. Grand Hyatt The Red Sea zal beschikken over een opvallend architectonisch “koraalbloem” ontwerp, een uniek concept dat van bovenaf lijkt op een bloei van koraal in de zee. Een smaakvolle mix van suites en grote standaard kamers zullen gasten voorzien van een comfortabele en luxe plek van waaruit men het diverse ecosysteem en eindeloze attracties van het gebied kan verkennen. Eersteklas eet- en drinkgelegenheden en de bredere voorzieningen van het hub-eiland, waaronder een jachthaven en een 18-holes kampioenschapsgolfbaan, maken de luxe hotelervaring in een adembenemende omgeving compleet.

Gelegen in de nabijheid van de binnenkort te ontwikkelen Red Sea International Airport, zal Grand Hyatt The Red Sea gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit zowel internationale als regionale markten. Het Rode Zee Project is ontworpen om nieuwe normen te stellen op het gebied van duurzaamheid en verwacht Saoedi-Arabië stevig op de mondiale toeristische kaart te zetten. De luxe bestemming, rond een van ‘s werelds verborgen natuurlijke schatten, zet zich in voor het behoud en de actieve verbetering van de natuurlijke omgeving die zich uitstrekt over 28.000 vierkante kilometer. Het omvat een archipel van meer dan 90 ongerepte natuurlijke eilanden, evenals slapende vulkanen, woestijn, bergen, en culturele bezienswaardigheden.

De bestemming zal naar verwachting het eerste toerismeproject van deze omvang zijn dat uitsluitend wordt aangedreven door hernieuwbare energie. Duurzaamheid en diversificatie vormen een belangrijk facet van de Vision 2030 van de regering, om de regio te ontwikkelen en internationale reizigers aan te trekken.

Zodra het Grand Hyatt The Red Sea geopend is, zal het het zevende Hyatt in het Koninkrijk Saoedi-Arabië zijn, naast Park Hyatt Jeddah – Marina, Club en Spa, Grand Hyatt Al Khobar Hotel and Residences, Jabal Omar Hyatt Regency Makkah, Hyatt Regency Riyadh Olaya, Hyatt Place Riyadh Al Sulaimania en Hyatt House Jeddah Sari Street.