Iconische InterContinentals

IHG heeft dit jaar drie nieuwe InterContinentale panden ondertekend: Fiji’s Grand Pacific Hotel in Suva – waarvan de rijke geschiedenis een speciale plaats inneemt in de harten van de Fijiërs, in die zin dat een afbeelding van het hotel op het Fijische briefje van tien dollar staat – zal tegen 2022 worden omgedoopt tot InterContinental®. Het InterContinental Rome, een palazzo in neorenaissancestijl aan de iconische Via Veneto, vlakbij de Villa Borghese, en zal ook in 2022 worden geopend.

InterContinental® Halong Bay Resort in Vietnam zal in 2023 worden geopend met 175 gastenkamers, terwijl InterContinental® Residences Halong Bay zal bestaan uit 60 appartementen en 41 villa’s. Het project is geïnspireerd op de ligging aan het strand in Halong Bay, waar meer dan 1.600 eilanden en inhammen een spectaculair zeelandschap van kalksteenpijlers vormen.

Het komende jaar worden twee spannende openingen in Thailand onthuld. Twee en een half uur ten noordwesten van Bangkok ligt InterContinental® Khao Yai National Park in het Khao Yai National Park dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het hotel is ontworpen door de bekroonde architect en interieurontwerper Bill Bensley, die zich liet inspireren door de koloniale architectuur van het Pak Chong Railway Station. De opening met 45 luxe kamers in Q4 2020, 16 suites gemaakt van herstelde historische treinwagons zullen worden toegevoegd in 2021. InterContinental® Chiang Mai Mae Ping is een verbouwing van het prestigieuze Imperial Mae Ping Hotel, dat al meer dan 30 jaar in de voorhoede van Chiang Mai’s hospitality scene staat. Het hotel zal de tijdloze en weelderige schoonheid van het Lanna-tijdperk weergeven door middel van een moderne luxelens en zal ook in het vierde kwartaal van 2021 worden geopend.

InterContinental® Yao Yai Resort, dat in Q3 2021 opent, mengt eigentijdse designelementen met Zuid-Thailand’s volkse architectuur. Hier kunnen gasten ontspannen in sublieme suites, villa’s met uitzicht op zee of privéwoningen om op te laden tussen het verkennen van de drie restaurants, de ultramoderne fitnessclub, de spa en de kinderclub Planet Trekkers. Het resort is gelegen op Koh Yao Yai, een opkomend, maar sereen en onbedorven eiland in Zuid-Thailand, gemakkelijk bereikbaar via de transportverbindingen en het gezoem van Phuket of Krabi, terwijl u zich een wereld ver weg voelt.

InterContinental® Sanctuary Cove Resort in Queensland, Australië voltooide in januari een multi-miljoen-dollar opknapbeurt, die alle 251 kamers, suites en de populaire ontbijtbestemming, Cove Café, omvatte. Elk van de kamers en suites heeft zijn eigen identiteit en is geïnspireerd op de grote Lagoon Beach Pool van het resort en de 4,2 hectare aan tropische tuinen rondom het terrein.

In Japan is de langverwachte uitbreiding van ANA InterContinental® Ishigaki Resort op 7 juli 2020 van start gegaan. Omringd door blauwe koraalzeeën en kleurrijk zeeleven vormt de uitbreiding een belangrijke mijlpaal voor de idyllische Japanse regio, die nu gasten verwelkomt in het enige echte internationale luxehotel van het eiland en de eerste speciale Japanse Club InterContinental-bestemming. De Strings by InterContinental® in Tokio voltooide begin 2020 de indrukwekkende renovatie, waarbij een geheel nieuwe Club InterContinental Lounge werd onthuld, de restaurant- en barconcepten werden gereviseerd en de lobby opnieuw werd ontworpen. ANA InterContinental® Tokyo opende onlangs haar volledig nieuwe Club InterContinental Lounge met een volledige herziening van de inrichting en het ontwerp; de Club lounge is de grootste in Tokio.

InterContinental® Grand Seoul Parnas in de beroemde zaken- en uitgaanswijk Gangnam wordt momenteel gerenoveerd (de restaurants en bars zijn nog steeds in bedrijf) en de kamers zullen in het vierde kwartaal van 2020 heropend worden.