Ierland vanop het water

Het is ongetwijfeld een van de best bewaarde geheimen: Ierland is een topbestemming voor al wie verknocht is aan vaarvakanties en het Ierse landschap wil verkennen vanop het water. Volg de gids!

Door Ierland varen klinkt heel fijn. Maar waar te beginnen? Ierland telt meer dan 220 km bevaarbare waterwegen die pittoreske Ierse stadjes aandoen. Van zuid naar noord bevaren de vakantiegangers de Shannon met zijn eeuwenoude kastelen, gevolgd door het pittoreske kanaal Shannon-Erne dat over een afstand van 64 km slechts zes handmatige sluizen telt. In het noorden bereiken de schippers de Erne, een grote Ierse rivier die een weelderig groen landschap doorklieft. Typisch aan een bootvakantie in Ierland is de mooie afwisseling tussen rivieren en uitgestrekte meren. Een gedroomde bestemming voor al wie houdt van open ruimtes …

Waarom Ierland?

Ierland is een paradijs voor      liefhebbers van grote natuurpracht! Op de Ierse meren wanen de vakantiegangers zich even alleen op de wereld. Toch ligt het Keltische erfgoed met de vele abdijen, kloosters en kastelen binnen handbereik. Wie ‘s avonds koers zet naar de typisch Ierse dorpjes (Portunma, Athlone, Carrick on Shannon, Clondra enz.) ontdekt aan wal gegarandeerd het goede Ierse leven, van lokale markten en bierdegustaties tot muziekfestivals …

Aan amusement geen gebrek! Voor wie het wat actiever mag, kan zich wagen aan  de nationale sport en gaan vissen. Maar let op, wie beet heeft, laat de vangst hier meteen terug vrij. Een gids maakt de vakantiegangers met plezier wegwijs in het visserswereldje en leert hen de knepen van het vak. Zo slaan ze al snel hun eerste snoek aan de haak.

Ook golfliefhebbers vinden in Ierland gegarandeerd hun gading. Tal van golfparcours zijn bovendien rechtstreeks toegankelijk vanop het water. Vergeet dus zeker niet om de golfuitrusting mee te nemen en even voet aan wal te zetten om een balletje te slaan!

Waarom krijgen we maar niet genoeg van Ierland?

De Ierse gastvrijheid, of Céad Míle Fáilte, is heus geen mythe! De buitengewoon vriendelijke Ieren verwelkomen elke bezoeker met open armen. Wie door het land vaart, zal ongetwijfeld hartelijke gesprekken voeren met de lokale bevolking in de plaatselijke kroegen en wordt bij het aanmeren steevast geholpen door de buren op het ponton. In de basis van Athlone verwelkomt het gezin Quigley iedereen met een brede glimlach en wijzen ze met plezier de weg naar de pareltjes in hun streek.

Locaboat kan als Europees marktleider in vaarvakanties bogen op een unieke vloot van Pénichettes® en staat bekend om zijn uitmuntende dienstverlening. Vakantiegangers hebben bij Locaboat keuze uit maar liefst 380 boten, verspreid over 24 basissen in Frankrijk, Italië, Nederland, Ierland, Duitsland en Polen.

Tot 15 maart biedt Locaboat 25 % korting op vaarvakanties in Ierland, met een brede keuze aan vertrekdata: http://www.locaboat.com/en/golden-weeks-en.html.

Prijsvoorbeelden:

Met het hele gezin de paasvakantie doorbrengen in Ierland, vanaf € 800 per week Een vaarvakantie van 7 dagen op een Pénichette Classique P.1107W met 2 hutten en 7 slaapplaatsen, van woensdag 4 tot woensdag 11 april, met vertrek in Athlone.

Ierland verkennen met vrienden in alle luxe en comfort, vanaf € 920 per week. Een vaarvakantie op een Pénichette Flying Bridge P.1020FB met 2 hutten, elk met een eigen badkamer, van zaterdag 14 tot zaterdag 21 april, met vertrek in Athlone.

www.locaboat.com