IHG 10 nieuwe hotels in Duitsland

IHG tekent op Expo Real een overeenkomst met Solutions4Hotels GmbH voor de ontwikkeling van 10 nieuwe hotels in Duitsland.

 

IHG® Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende horecabedrijven, kondigt de ondertekening aan van een Multi-Ontwikkelingsovereenkomst (MDA) met Solutions4Hotels GmbH (S4H), een verbintenis om 10 hotels van de Holiday Inn merkenfamilie met ongeveer 800 kamers in Duitsland te ontwikkelen. IHG en S4H hebben ook Holiday Inn Express Leipzig South ondertekend als onderdeel van de MDA. Holiday Inn Express Leipzig South en Holiday Inn Express Hamburg South zijn de eerste twee ondertekeningen binnen deze multi-ontwikkelingsovereenkomst.

De overeenkomst maakt deel uit van een uitgebreid gemengd ontwikkelingsproject op 10 locaties dat ook de ontwikkeling van premium tankstations en restaurants omvat. Elke locatie zal beschikken over een futuristisch servicestation, inclusief elektrisch opladen, een tankstation met duurzame brandstofoplossingen, een hotel en een hoogwaardig F&B-aanbod. De bouwplaatsen zijn gunstig gelegen langs de belangrijkste Duitse snelwegen, allemaal in de nabijheid van grote steden.

IHG’s merkfamilie Holiday Inn is populair bij eigenaars en werd gekozen als het ideale hotelconcept voor dit landelijke project. Holiday Inn Express Leipzig South is de tweede ondertekening binnen het MDA, na de ondertekening van Holiday Inn Express Hamburg South in 2020.

Holiday Inn Express Leipzig South – een voorbeeld van duurzaam bouwen

Als onderdeel van een modern en toekomstbestendig ontwikkelingsconcept zal Holiday Inn Express Leipzig South een sterke focus hebben op duurzaamheid, die al diep in de bouwplannen van het gebouw is verankerd. Alle kamers zijn gepland als een houten modulair gebouw, en het hotel zal werken op geothermische verwarming en voorzien zijn van zonnepanelen voor de energieproductie die teruggevoerd zal worden in het circuit van het hotel. Het hotel heeft 79 kamers en zal naar verwachting eind 2023 opengaan. Het zal beschikken over een moderne ontbijtruimte met gratis ontbijt, een 24-uurs receptie, gratis WIFI en een marktplaats met snacks, drankjes en andere non-food artikelen. Gasten kunnen ook gebruik maken van een gemeenschappelijke werkruimte in het gebouw.

Holiday Inn Express Hamburg Zuid

Het Holiday Inn Express Hamburg South in 2020 was de eerste overeenkomst met S4H, een nieuwe franchisepartner van IHG. Het hotel zal 80 kamers bieden en gasten kunnen dezelfde faciliteiten en voorzieningen verwachten – gratis ontbijt, gratis WIFI, 24-uurs receptie, marktplaats – als in het nieuwe zusterhotel in Leipzig. Het hotel is al in aanbouw en zal naar verwachting in de zomer van 2023 opengaan.