IHG blijft investeren in Schotland: opening Kimpton hotels & restaurants in Edinburgh

IHG® opent met Kimpton Charlotte Square hotel het eerste Kimpton® Hotels & Restaurants in Schotland. Kimpton Charlotte Square Hotel biedt een nieuw, laagdrempelig luxehotel in het historische Edinburgh.

Dit nieuwe Kimpton hotel ligt aan een van de mooiste pleinen van Edinburgh in de Georgian new town, ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met uitzicht op Edinburgh Castle en historische hotspots op een korte loopafstand, vormt het hotel het perfecte bindmiddel tussen oud en nieuw. De 184 kamers en 15 suites strekken zich uit over zeven onderling verbonden Georgiaanse herenhuizen die het gewaagde en speelse ontwerp van Kimpton weergeven.

Vorig jaar sloten IHG en Covivio een overeenkomst voor rebranding en exploitatie van 12 hotels, actief onder de merken Principal en De Vere. Het Principal Charlotte Square hotel is het tweede van deze panden om te rebranden tot Kimpton. Dit na de succesvolle opening van Kimpton Fitzroy London in oktober 2018. De opening van Kimpton Charlotte Square Hotel betekent voor IHG de terugkeer naar de luxe markt in Edinburgh en dit als eerste luxehotel in Schotland in meer dan een decennium. De rebranding wordt dit jaar voortgezet met extra Kimpton-hotelopeningen in Glasgow en Manchester en de opening van InterContinental® Hotels & Resorts in Edinburgh.

Hotelgasten kunnen genieten van de exclusieve extraatjes van Kimpton, zoals yoga matten op de kamer en Kimpton’s ‘Vergeten, We’ve Got It’-service met belangrijke gastenattenties. Gasten kunnen medereizigers ontmoeten tijdens het dagelijkse sociaal contact van Kimpton in de BABA Bar, deelnemen aan gratis fitness- en wellnesslessen in de gerenoveerde, ultramoderne fitnessruimte, of genieten van een ontspannende behandeling in The Spa.

Johan Scheepers, algemeen directeur, Kimpton Charlotte Square Hotel: “Kimpton heeft zijn merk gebouwd op de overtuiging dat oprechte menselijke connecties het leven van mensen beter maken. We inspireren nieuwsgierigheid en omarmen mensen precies zoals ze zijn, en creëren echt zinvolle gastervaringen. Elk Kimpton hotel is een ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Kimpton Charlotte Square Hotel bruist van een levendige Schotse service vol charme en persoonlijkheid, en dit in een van ‘s werelds meest historische steden. ”