IHG breng lifestyle Hotel Indigo naar hoofdstad Saudi Arabië

IHG Hotels & Resorts breidt haar aanwezigheid in de hoofdstad van Saoedi-Arabië uit en brengt met de ondertekening van Hotel Indigo Riyadh King Abdallah Road ‘s werelds eerste wereldwijd bekende boetiekhotelmerk naar het Koninkrijk. Deze ontwikkeling markeert ook het eerste hotel dat wordt ondertekend onder de Master Development Agreement (MDA) tussen IHG en RIVA Development Company via haar volledige dochteronderneming RIVA Hospitality for Hotel Services Company.

Geen twee Indigo-hotels zijn hetzelfde, en deze verbluffende aanvulling op het portfolio van het merk zal de culturele invloeden van Riyad in zijn DNA verankeren via een visionair ontwerp dat de historische charme van het lokale erfgoed en de invloeden van de nabijgelegen moderne architectuur vastlegt.

Hotel Indigo Riyadh King Abdallah Road is een nieuw gebouwde accommodatie met 228 designkamers en opent zijn deuren voor gasten in maart 2025. Het hotel biedt authentieke lokale ervaringen gecombineerd met een modern design en zal ook twee eetgelegenheden, een zwembad en een fitnesscentrum hebben. Daarnaast zal het hotel 353 m² aan vergader- en evenementenruimte bieden om tegemoet te komen aan de eisen van zakenreizigers die de hoofdstad van Saoedi-Arabië bezoeken.

Hotel Indigo, opgericht in 2004, is nu aanwezig in meer dan 20 landen met meer dan 120 hotels, en meer dan 100 hotels in de pijplijn. In India, het Midden-Oosten en Afrika opende IHG vorig jaar Hotel Indigo Dubai Downtown – haar eerste Hotel Indigo in de regio met. Hotel Indigo Riyadh King Abdallah Road voegt zich bij een groeiende pijplijn voor het merk, waaronder hotels in Doha en Oman.

IHG exploiteert momenteel 38 hotels van 5 merken in Saoedi-Arabië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn , Staybridge Suites en voco met nog eens 20 hotels in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.