IHG brent Kimpton hotels & restaurants naar Duitsland

InterContinental Hotels Group® breidt zijn merk Kimpton Hotels & Restaurants in 2023 uit naar Duitsland met de opening van Kimpton Frankfurt.

Dit gloednieuw ‘luxe-boutique-hotel’ wordt ondergebracht in de Junghofstrasse in het centrum van Frankfurt, en krijgt 155 kamers, twee grote vergaderzalen en een fitnessruimte. Naast het kenmerkende restaurant van het hotel, zijn er ook plannen voor een sky-bar en een restaurant op het dakterras, waar gasten kunnen genieten van een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van de stad. De klassieke lobby uit de jaren 50 zal dienen als de hoofdingang van het hotel.

Kimpton Frankfurt maakt deel uit van het meest baanbrekende ontwikkelingsproject van Frankfurt; FOUR Frankfurt, dat hoog aangeschreven staat bij Groß & Partner. VIER Frankfurt is een hoogbouw in het midden van de centrale financiële wijk die  beschikt over kantoren, woningen en winkelruimte in een centrale toplocatie. Het mixed-use project, een innovatief en duurzaam ontwerp, zal de thuisbasis worden van 5.000 mensen voor zowel zakelijke als particuliere praktische doeleinden.

Kenneth Macpherson, CEO van Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika (EMEAA): “Een mijlpaal in Kimpton’s Europese expansie in een van Europa’s grootste financiële knooppunten. Gasten van Kimpton Frankfurt zullen kunnen genieten van een gedurfd en speels design, luxe, persoonlijke service en echt lokale sfeer. “holiday-inn-express-and-suites-trois-rivieres-5555982712-2x1

Nikolaus Bieber, Managing Director van Groß & Partner: “Frankfurt kan zich verheugen op een nieuwe, internationale merk hotel met klasse. Met de ondertekening van Kimpton Frankfurt krijgt ‘FOUR Frankfurt’ een extra aantrekkingspunt dat het centrumgebied zal verrijken en upgraden. Kimpton Frankfurt in Junghofstrasse wordt een bijzondere ervaring, niet alleen voor de gasten van het hotel, maar ook voor het lokale horeca’.

Kimpton Hotels & Restaurants is in 2015 overgenomen door IHG. Het luxe boetiekmerk exploiteert momenteel 66 hotels en 80 restaurants, bars en lounges in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Europa. Kimpton De Witt in Amsterdam dat in mei 2017 opende was het eerste Kimpton buiten Amerika. Naast plannen in het UK moet Kimpton Paris in 2020 de deuren openen. Andere Europese signeersessies zitten in de pijplijn. De verdere internationale expansie moet Kimpton o.m. naar Tokio, Taipei, Bali, Shanghai en Sanya brengen.