IHG: Hotel Indigo Jeddah

IHG® Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, heeft de ondertekening aangekondigd van een managementovereenkomst met Saudi Investment Group and Marketing Co (SIGMAC), een volledige dochteronderneming van Ghazzawi Group, voor zijn tweede Hotel Indigo in Jeddah. Hotel Indigo Jeddah opent in Q1 2028 en zal 267 hotelkamers en 173 serviceflats omvatten. De ondertekening vond plaats tijdens de Future Hospitality Summit (FHS) in Dubai en maakt deel uit van IHG’s voortdurende expansie in de regio en op de Saoedi-Arabische horecamarkt, in lijn met Vision 2030.

De komst van het nieuwe hotel naar het culturele en historische centrum van het land onderstreept IHG’s sterke lifestyle-aanbod en de bereidheid om tegemoet te komen aan de toekomstige vraag van verschillende gastprofielen die het land bezoeken. Het hotel blijft trouw aan de merkkenmerken van Hotel Indigo en krijgt een eigen persoonlijkheid, geïnspireerd door de cultureel diverse locatie en de plaatsen, mensen en ideeën eromheen.

Het hotel wordt ontwikkeld als onderdeel van het SIGMAC-project voor gemengd gebruik aan de Prince Sultan Road. De ontwikkeling wordt een van de meest iconische gemengde bestemmingen in Jeddah met een eersteklas hotel, woningen, kantoren, winkels en amusementsfaciliteiten. Na de investeringen van de Saoedische regering in Jeddah in het kader van Vision 2030 – door de herontwikkeling van projecten aan de waterkant en betere verbindingen met de luchthaven en de hogesnelheidstrein – wordt het hotel een ideale bestemming voor binnenlandse bezoekers. Omdat Jeddah bovendien een cruciale schakel is tussen de heilige steden, zal het hotel gasten toegang bieden tot Madinah en Makkah.

Naast esthetisch ontworpen kamers zal het hotel beschikken over een buurtcafé, een lobby lounge, een health club en een zwembad. Zakelijke gasten hebben bovendien toegang tot vergaderzalen en printfaciliteiten.

Hotel Indigo werd opgericht in 2004 en is momenteel aanwezig in meer dan 20 landen met meer dan 120 hotels, met nog eens meer dan 100 hotels in de pijplijn, in India, het Midden-Oosten en Afrika. IHG opende vorig jaar Hotel Indigo Dubai Downtown, het eerste Hotel Indigo in de regio. Hotel Indigo Jeddah voegt zich bij de groeiende pijplijn van het merk, waaronder hotels in Doha en Oman.

IHG exploiteert momenteel 37 hotels van vijf merken in Saoedi-Arabië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites en voco, met 20 hotels in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend zullen worden.