IHG: Hotel Indigo London-Clerkenwell

IHG heeft een managementovereenkomst getekend met Omenport Developments Ltd voor de exploitatie van Hotel Indigo® London – Clerkenwell. Het hotel met 151 kamers wordt het vijfde hotel Indigo in Londen en zal naar verwachting begin 2021 worden geopend. Hotel Indigo London – Clerkenwell, gelegen in het hart van de stad, brengt een merknaambepalend pand in de pijplijn van IHG.

Hotel Indigo is het luxe boetiekmerk van IHG dat in 2004 werd opgericht, en heeft meer dan 100 hotels in meer dan 15 landen. Het merk zal de komende drie tot vijf jaar zijn portfolio verdubbelen en zijn groei als een van de grootste boetiekmerken voortzetten.

Alle hotels Indigo bieden een unieke toegangspoort tot het ontdekken van enkele van ‘s werelds meest inspirerende wijken en locaties, waardoor Clerkenwell een logische keuze is voor de uitbreiding van het merk in het Verenigd Koninkrijk. De wijk heeft sterke reisverbindingen met station Farringdon, Barbican en Old Street, allemaal op loopafstand, waardoor het een populaire locatie is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Hotel Indigo London – Clerkenwell, het huidige historische monumentale pand van de Hat & Feathers pub, zal worden aangevuld met twee nieuw gebouwde moderne vleugels. Bij de opening in 2021 beschikt het hotel over 151 kamers, een restaurant en 5 vergaderzalen die de hele dag geopend zijn, en wordt de bestaande pub in het hotel geïntegreerd.

IHG heeft 15 hotels Indigo in het Verenigd Koninkrijk en nog eens 7 andere hotels in de pijplijn. Er is een sterke impuls achter het merk als onderdeel van IHG’s Britse groeistrategie. Alleen al dit jaar heeft IHG Hotel Indigo Stratford Upon Avon geopend en later dit jaar openen Hotel Indigo Bath en Hotel Indigo Chester.

In totaal heeft IHG momenteel 349 hotels onder acht merken in het Verenigd Koninkrijk, inclusief: InterContinental® Hotels & Resorts, Kimpton® Hotels & Restaurants, Hotel Indigo, Crowne Plaza® Hotels & Resorts, voco™ Hotels, Holiday Inn®, Holiday Inn Express®, Holiday Inn Express® en Staybridge Suites®, en nog eens 26 andere hotels in de pijplijn.