IHG hotels & resorts en Explore Georgia nodigen bezoekers uit

In 1960 stond de soulvolle, in Georgia geboren zanger Ray Charles voor het eerst in de Billboard Hot 100 met het nummer “Georgia On My Mind”.

Tot op de dag van vandaag is dat iconische deuntje een van zijn meest geliefde opnames. Snel vooruit naar het heden, en Georgia, zo lijkt het, is in ieders gedachten. Daarom werkte IHG Hotels & Resorts samen met Explore Georgia, de toeristische afdeling van het Georgia Department of Economic Development, een project uit om Georgië, dat heel wat te bieden heeft, te promoten. Gasten kunnen IHG’s Stay Longer en Save rate boeken en tot 20% besparen als ze drie nachten of meer verblijven in geselecteerde accommodaties in de hele staat tot 28 februari 2021. Met schilderachtige bergen en rustige stranden, grote en kleine steden, plaatsen die de democratie en burgerrechten hebben gevormd, majestueuze nationale parken en staatsparken, en een zuidelijke gastronomie die goed is voor de ziel – biedt Georgia zoveel meer dan de figuurlijke ‘perzik’ van deze Prach State.

Brian Hicks, SVP, Americas Commercial & Revenue Management, IHG Hotels & Resorts: “We zijn er trots op dat we Georgia de thuisbasis noemen van ons Amerikaanse hoofdkantoor en de duizenden van onze collega’s die hier werken en wonen. We werken samen met Explore Georgia omdat we allebei een diepe passie delen voor de enorme ervaringen die de Peach State te bieden heeft, inclusief de plaatsen en verhalen die niet het nieuws maken maar die zo essentieel zijn voor het weefsel van Georgia. De passie van ons bedrijf is het leveren van ware gastvrijheid, en wat is een betere manier om dat te laten zien dan in onze eigen achtertuin”.

Mark Jaronski, adjunct-commissaris voor Toerisme van het ministerie van Economische Ontwikkeling van Georgië : “We zijn blij onze vrienden van IHG Hotels & Resorts samen te werken om zoveel mooie plekken in onze staat te laten zien. Het maakt niet uit waar je thuis bent, een veilige, aangename ontsnapping naar de grote steden, kleine steden, bergen, stranden, de staat en nationale parken van Georgië is nooit ver weg”.

Peach State locaties om te verblijven en te verkennen:

Atlanta: De geboorteplaats en thuisbasis van Dr. Martin Luther King, Jr., Atlanta was het spirituele epicentrum van de Burgerrechtenbeweging. Bezoek het kindertehuis van Dr. King en de Ebenezer Baptistenkerk, waar hij zijn beroemde preken uitsprak. Het National Center for Civil and Human Rights en het King Center zijn gewijd aan de strijd en prestaties van de beweging. Crowne Plaza Midtown ligt dicht bij al deze locaties en de kamers bieden voldoende ruimte voor werk en rust, terwijl de wijk Buckhead de thuisbasis is van InterContinental Buckhead Atlanta, een luxueus vlaggenschiphotel. De onlangs gerenoveerde Crowne Plaza Atlanta Perimeter in Ravinia ligt ook dicht bij alles wat Atlanta te bieden heeft en op slechts 20 minuten afstand in Roswell ligt het Chattahoochee Nature Center en Chattahoochee River National Recreation Area – een van de 11 prachtige nationale parken in Georgië. Voor een rustigere, meer uitgesproken ervaring rijdt u 20 minuten naar het noorden naar Alpharetta en verblijft u in het wellness-gerichte EVEN Hotel Alpharetta – Avalon Area..

Savannah: Deze stad werd in 1773 opgericht door generaal James Oglethorpe en is de eerste stad van Georgië, dus geen gebrek aan redenen om deze typische zuidelijke locatie te bezoeken. Bezoekers herkennen misschien de majestueuze levende eiken gedrapeerd met Spaans mos en gotische architectuur uit populaire films, maar de schoonheid en de rijke erfenis van de stad zijn het waard om persoonlijk te ervaren. Boek een kamer in het charmante Kimpton Brice Hotel in Savannah’s Historic Landmark District, perfect voor een schilderachtige wandeling langs de rivier de Savannah.

Macon: Met een bloeiende rivier economie die begon met de inheemse gemeenschap lang voordat de Europese kolonisten aankwamen, is Macon nu een bruisende stad met veel historische bezienswaardigheden, opvallende architectuur en een legendarische muziekscene. Het is ook de thuisbasis van Wesleyan College, het eerste college ter wereld dat gecharterd is voor het uitreiken van diploma’s aan vrouwen. Verblijf op slechts vijf minuten van het historische stadscentrum in de Holiday Inn Express & Suites Macon North. .

Athene: De thuisbasis van de Universiteit van Georgia en de geboorteplaats van de iconische Amerikaanse muziekgroepen R.E.M. en The B-52’s. Er zijn historische huizen, de 300 hectare grote botanische tuin van Georgia en nationaal erkende ambachtelijke brouwerijen (Tropicália, wie dan ook?). Hoewel het “The Classic City” wordt genoemd, is er niets conventioneels aan Athene, en om echt een wijkgevoel te krijgen kunt u verblijven in Hotel Indigo Athens Downtown.

Augusta: Beroemd om het jaarlijkse Masters Tournament, was het ook in zijn jeugdjaren, de thuisbasis van president Woodrow Wilson, die diende als de 28e president van de Verenigde Staten. George Walton, de jongste ondertekenaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, was ook van Augusta. Bezoek deze historische thuislocaties of de nieuwe muurschildering van de Godfather of Soul, Augusta’s eigen James Brown, tijdens een verblijf in het enthousiaste hotel Augusta W – Grovetown, een van IHG’s nieuwste hotelmerken. .

Verantwoordelijk reizen

Veiligheidsmaatregelen ter bestrijding van COVID-19 zijn op dit moment van cruciaal belang voor zowel de staat als haar bezoekers. Daarom blijft Explore Georgia veilig reizen promoten en moedigt het alle bezoekers, inwoners en bedrijven aan om de Georgia Safety Promise te volgen, die het dragen van een masker, het bewaren van een sociale afstand en het wassen van de handen omvat. Wees tijdens een bezoek aan een IHG hotel gerustgesteld dat netheid en veiligheid top of mind zijn. De jarenlange toewijding van het bedrijf aan strenge schoonmaakprocedures omvat het IHG Way of Clean-programma dat is ontwikkeld in samenwerking met Ecolab en Diversey, beide wereldleiders op het gebied van hygiëne en reinigingstechnologieën.