IHG hotels & resorts komt naar Mornington Peninsula

IHG Hotels & Resorts is verheugd te kunnen aankondigen dat haar luxemerk InterContinental naar Sorrento op Victoria’s Mornington Peninsula zal komen als onderdeel van de herontwikkeling van Hotel Continental. Hotel Continental, of de ‘Conti’ zoals het liefkozend wordt genoemd door de lokale bevolking, krijgt een nieuwe, luxueuze kijk op het leven wanneer het InterContinental Sorrento in november 2021 wordt geopend, het pand wordt opnieuw een baken van glamour en raffinement op Mornington Peninsula.

Na een zorgvuldige, ultramoderne restauratie door het Trenerry Consortium, dat eigendom is van de Victor Smorgon Group, de Kanat Group en Trenerry Property, zal het InterContinental Sorrento de accommodatiecomponent zijn van het 145 jaar oude kalkstenen gebouw, dat op de monumentenlijst staat. Het zal beschikken over 106 prachtig ingerichte, ruime gastenkamers, waarvan vele met uitzicht op het water.

Binnenkort wordt een samenwerking aangekondigd met een vooraanstaande chef-kok voor het toprestaurant van het hotel. Daarnaast zijn er nog vijf andere eet- en bargelegenheden in het hotel. Daarnaast zal het hotel beschikken over een uitgestrekt wellness-centrum met een luxe badhuis, een buitenzwembad, een fitnessruimte en drie ruimten voor evenementen, waaronder de oorspronkelijke iconische grote balzaal van de Conti’s, die liefdevol zal worden gerestaureerd en geschikt zal zijn voor zakelijke en sociale evenementen.

Hotel Continental werd voor het eerst geopend in 1875 en was het geesteskind van acteur, filantroop en zakenman, George Coppin, die werd beschouwd als de “Vader van het Theater” in Victoria. Coppins visie was het creëren van een toeristisch en cultureel hart voor het schiereiland waar Melburnians en toeristen konden genieten van een eersteklas badplaats op slechts een paar uur van de stad. Het hotel bracht een industrie op gang die het stoombootveersysteem omvatte, dat reizigers van over de hele wereld naar het hart van Sorrento en naar het hotel bracht.

Wanneer het InterContinental Sorrento op tijd voor de zomer van 2021/22 wordt geopend, zullen de glitter, glamour en verfijning van weleer aan het strand terugkeren en zal het hotel opnieuw een van de meest fascinerende en gevraagde luxehotels van de staat zijn.

InterContinental Sorrento wordt het 10e InterContinental Hotel in Australazië en zal zich voegen bij het bekroonde InterContinental Resort Hayman Island, InterContinental Sydney Double Bay, InterContinental Perth, InterContinental Sanctuary Cove, InterContinental Melbourne The Rialto, InterContinental Adelaide, InterContinental Wellington en InterContinental Fiji. Het hotel zal ook een aanvulling vormen op de bredere InterContinental Resort-portfolio van IHG in de regio, waaronder Resorts in Bali, Bora Bora en Danang Sun Peninsula.