IHG hotels & resorts Portugal

IHG Hotels & Resorts is verheugd de recente ondertekening van Convent Square Hotel Lissabon – Vignette Collection, en Crowne Plaza Caparica Lissabon aan te kondigen.

Convent Square Hotel Lissabon is een van de nieuwste toevoegingen aan de Vignette Collection, het jongste merk van het bedrijf en zal wereldwijd een vlaggenschip zijn. Eigenaar PHC Hotels – Portuguese Hospitality Collection, een zeer ervaren nationale hotelmanagementgroep, is begonnen aan een uitgebreide herontwikkeling van het pand dat in 2023 geopend zal worden.

Het in 1242 gebouwde hotel met 121 kamers ligt in de wijk Baixa in Lissabon – een gebied met grote pleinen en klassieke Portugese architectuur. Het hotel ligt rond een majestueus klooster en beschikt over een restaurant, een lounge en een patio, plus vrijetijds- en wellnessfaciliteiten zoals een binnenzwembad en een sauna.

IHG kondigt ook een nieuw contract aan voor het succesvolle merk Crowne Plaza. Hotel Aldeia dos Capuchos Golf & Spa, gelegen in Caparica, op slechts 15 minuten rijden ten zuidoosten van Lissabon en op 10 minuten wandelen van het strand, zal worden omgebouwd tot Crowne Plaza Caparica Lissabon.

Crowne Plaza Caparica Lissabon krijgt 227 kamers, bestaande uit een mix van slaapkamers, studio’s en appartementen, die flexibiliteit bieden voor alle soorten gasten. Naast verschillende vergaderruimtes zullen er ruimtes zijn die grote groepen en conferenties kunnen faciliteren, waaronder de introductie van de Studio – een te boeken ruimte voor dynamische workshops en gezamenlijke groepssessies. Er komen ook drie eet- en drinkgelegenheden, een wellnesscentrum, een buitenzwembad en een golfbaan met 9 holes.

De laatste ondertekening van de Vignette Collection versterkt IHG’s aanwezigheid in Portugal op het gebied van luxe en lifestyle en voegt zich bij gevestigde hotels als InterContinental Porto, InterContinental Lissabon en InterContinental Cascais-Estoril. Convent Square Hotel Lisbon is de laatste toevoeging aan de groeiende portefeuille van Vignette Collection en volgt op de ondertekening van drie andere hotels in Portugal: Casa da Companhia in Porto, dat binnenkort wordt geopend, Dona Filipa Hotel en Penina Hotel & Golf Resort, die beide worden ontwikkeld in de Portugese Algarve.

De afgelopen jaren heeft IHG aanzienlijk geïnvesteerd in de Luxury & Lifestyle-sector, als onderdeel van een grotere herziening van het hoofdmerk IHG Hotels & Resorts. De lancering van Vignette Collection en de daaropvolgende aanhoudende groei zijn het succes van de acquisitie- en ontwikkelingsstrategie van het bedrijf.