IHG introduceert Crowne Plaza in de Hongaarse hoofdstad

Crowne Plaza® Hotels & Resorts ondertekende de opties voor een eerste hotel in het hart van Boedapest. De managementovereenkomst met Granit Polus Group betreft een indrukwekkend pand dat in 2021 wordt omgebouwd tot Crowne Plaza Budapest.

Crowne Plaza is gevestigd als een van ‘s werelds grootste luxueuze en snelst groeiende , aanwezig in meer dan 60 landen, met locaties in drukke steden, op vliegvelden en in resorts; overal waar moderne reizigers willen verblijven. Het nieuw ondertekende pand zal zich aansluiten bij verschillende gevestigde merken van IHG, InterContinental, Holiday Inn en de onlangs ondertekende Holiday Inn Express, om de aanwezigheid van de groep in Hongarije verder uit te breiden. Als een merk dat is ontworpen voor mensen die meer digitaal, mobieler en meer verbonden zijn dan ooit tevoren, biedt Crowne Plaza Budapest de moderne zakenreizigers de perfecte mix van bedrijfsklare diensten en feestelijke cocktails om een vermoeiende dag af te sluiten.

Het 230 kamers tellende hotel biedt een scala aan faciliteiten, van 13 vergaderzalen tot een café en een lounge club. Crowne Plaza Budapest staat bekend als een van de populairste bestemmingen in Europa en ligt dicht bij het zakendistrict van het centrum, terwijl het op loopafstand ligt van het internationale treinstation dat Boedapest met de grote Europese steden verbindt. Het hotel grenst ook aan een van de grootste winkelcentra van Boedapest voor wie op zoek is naar wat rust.

Mario Maxeiner, Managing Director, Noord-Europa, Rusland, het GOS en Georgië: “De reputatie van de merkenportefeuille van IHG heeft geleid tot een aantal grote groeimogelijkheden, met hoogwaardige conversies naar onze toonaangevende merken zoals Crowne Plaza. Dit is het eerste merk dat de Hongaarse markt betreedt en we hebben er alle vertrouwen in dat Crowne Plaza perfect zal passen tussen onze andere merken en ons zal helpen onze aanwezigheid in dit land te vergroten”.

Miklós Gyertyánfy, Asset Management Director, Gránit Pólus Group: “Het is ons een groot genoegen om de 20e verjaardag van Westend City Centre te bekronen met de komst van Crowne Plaza en samen te werken met een ervaren partner met een onberispelijke internationale reputatie. Gezien de centrale ligging van West End City Centre zijn we ervan overtuigd dat Crowne Plaza Boedapest een levendige hotspot wordt voor zakenreizigers en toeristen zodra de Covid-19 pandemie is opgelost. De Gránit Pólus Group trekt meer dan 10 miljoen euro uit voor de renovatie van het hotel met zijn 230 kamers in de komende twee jaar”.

IHG heeft momenteel 2 hotels die in Boedapest actief zijn onder de merken InterContinental Hotels & Resorts® en Holiday Inn®, met Holiday Inn Express Budapest – City Centre dat in 2022 wordt geopend.