IHG keert met opening van luxemerk InterContinental terug naar Rome

InterContinental Hotels Group (IHG®) kondigt de ondertekening aan van een franchiseovereenkomst met Westmont Hospitality Group en fondsen beheerd door Oaktree Capital Management, L.P. (“Oaktree”), voor een boeiend onroerend goed in het hart van Rome.

Een investering van meerdere miljoenen euro’s ligt aan de basis van de plannen van IHG om InterContinental Rome in 2022 te openen, een uitdaging voor het vernieuwd vertrouwen in de Italiaanse toerisme-industrie in deze uitdagende tijd is.

Het luxe hotel zal worden gevestigd aan de iconische Via Veneto, in de wijk Ludovisi in de buurt van de Villa Borghese. Het bestaande pand – dat 160 kamers en suites, een restaurant, bar, spa en openbare ruimtes omvat – zal na restauratie, zowel voor bezoekers als de lokale bevolking een gevoel van discrete, moderne luxe creëren.

Ontworpen in het begin van de jaren 1900 door architect Carlo Busiri Vici in de neo-renaissance stijl, was het palazzo gebouw oorspronkelijk de thuisbasis van de ambassadeurs die in Rome verbleven, en werd in 1993 geopend als een hotel. Gasten zullen kunnen profiteren van de nabijheid van de rijkdom aan kunst en geschiedenis van de stad, dankzij een uitstekende ligging nabij de Galleria Borghese, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Het hotel is gemakkelijk te bereiken vanaf de internationale luchthavens van Rome, Ciampino of Fiumicino, en ligt op minder dan 10 minuten van het hoofdstation van de stad.

Willemijn Geels, Vice President of Development, Europe, IHG: “De ondertekening van een InterContinental in Rome is een belangrijk moment in de groei van onze luxeportefeuille en onze merkaanwezigheid in heel Europa. In deze uitdagende en ongekende tijden laat deze ondertekening zien dat onze eigenaren en partners nog steeds vertrouwen hebben in IHG en onze merken. We zijn verheugd om samen te werken met Oaktree Capital en Westmont Hospitality Group en kijken ernaar uit om InterContinental gasten een rijke en onvergetelijke ervaring te bieden in de Eeuwige Stad”.

Alfredo Maria De Falco, deputy head CIB: “De bevestiging door de primaire internationale investeerders van hun betrokkenheid bij Italië, zelfs in deze moeilijke tijd, is een sterk signaal van de onaangetaste aantrekkelijkheid van het land als culturele, toeristische en zakelijke bestemming. UniCredit is een strategische partner voor de ontwikkeling van grote vastgoedprojecten en we ondersteunen dit belangrijke initiatief graag in een sector als het luxehotelwezen, dat een drijvende kracht kan zijn voor het herstel van het toerisme in Italië”.

InterContinental Hotels & Resorts is het grootste luxueuze reishotelmerk ter wereld. Elk van de 213 hotels is een bestemming op zich met een kenmerkende stijl en sfeer, van historische gebouwen tot stadsmonumenten en uitnodigende resorts in elke uithoek van de wereld. Het InterContinental in Rome zal zich aansluiten bij een familie van 34 iconische InterContinentale panden in Europa, waaronder InterContinental London – Park Lane, InterContinental Paris – Le Grand en InterContinental Berlin, waarvan vele een renovatieprogramma van meerdere miljoenen euro’s ondergaan.

Deze aankondiging komt enkele weken na de ondertekening van de Six Senses Rome, dat eind 2021 wordt geopend. IHG heeft momenteel 44 luxehotels in Europa, met nog eens 17 luxehotels in de pijplijn om in de komende 3-5 jaar te openen. In Italië heeft IHG een portefeuille van 29 hotels – verdeeld over diverse merken zoals Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn en Holiday Inn Express – en nog eens vier in de pijplijn. Deze recente ondertekeningen in Rome zijn de laatste in een reeks van ontwikkelingen voor IHG’s wereldwijde luxeportefeuille, waaronder InterContinental Khao Yai Swan Lake Resort in Centraal-Thailand, InterContinental Chiang Mai Mae Ping Hotel en Regent Shanghai Pudong.