IHG kleurrijke voco merk blijft een spetter in Australazië

Gepland om te openen in het begin van 2023 in samenwerking met vooruitstrevende Melbourne-based ontwikkelaars, BEKL, zal het nieuw te bouwen voco South Melbourne een andere verblijfsaccommodatie aan de St Kilda Road, waar de accommodatie momenteel beperkt blijft tot appartementen, aanbieden.

Ervaren hotelarchitect en interieurarchitect, Plus Architecture, zal de 171 kamers ontwerpen met de nadruk op het ‘Me Time’-concept, waar gasten zich kunnen verheugen op een geweldige nachtrust met eersteklas bedden, innovatieve verlichting en gebruiksvriendelijke technologie, evenals superieure douches om de dag goed te beginnen. Naast de gastenkamers zal het kenmerkende ‘voco Life’ concept van het merk vooraan staan, met levendige en gezellige restaurant- en barruimtes, zodat de gasten altijd de ruimte hebben om te ontspannen en te genieten. Het biedt ook vier vergaderruimtes en een fitnessruimte.

Abhijay Sandilya, IHG’s VP Development, Australië & Japani: “Het is nogal verbazingwekkend om te bedenken dat IHG het voco-merk slechts 24 maanden geleden heeft gelanceerd, en we hebben al twee open hotels en nog eens vijf in de pijplijn, waarvan drie in Victoria. Het is duidelijk dat het de juiste snaar raakt bij gasten en eigenaren. Het nieuw gebouwde voco South Melbourne zal een uniek ontwerp en gedenkwaardige gastervaringen naar deze geweldige locatie brengen, en zal een aanvulling zijn op ons voco Melbourne Central, dat al in aanbouw is en later dit jaar zal worden geopend”.

BEKL Managing Director Katherine Liu kijkt uit naar de samenwerking met IHG en zegt dat de gedeelde passie van voco Hotels voor innovatief design en een innovatieve levensstijl het een natuurlijke aanvulling is op het vastgoed in Zuid-Melbourne.

“Melbourne is een van ‘s werelds grootste steden en heeft altijd een benijdenswaardige evenementenkalender gehad, een sterk toerisme en een uitstekende accommodatie. Zelfs na een uitdagende periode in de afgelopen maanden, weten we dat Melbourne beter dan ooit terug zal stuiteren, en we kunnen niet denken aan een beter merk dan voco om een unieke persoonlijkheid te brengen.”

Gelegen op slechts 3 km van het Melbourne CBD, zal voco South Melbourne het noordelijke einde van St Kilda Road bedienen, met kamers op hoger niveau die genieten van een adembenemend, beschermd uitzicht over Melbourne’s Shrine of Remembrance en de Royal Botanic Gardens. Het hotel biedt gemakkelijke toegang tot het commerciële district St Kilda Road, Lakeside Stadium, Melbourne Sports & Aquatic Centre (MSAC), Melbourne Grand Prix Circuit, The Alfred Hospital, AAMI Park, Melbourne Arena, Rod Laver Arena en Melbourne Cricket Ground (MCG), evenals lokale parken, meren, winkels, scholen, entertainmentdistricten en het CBD.

De ondertekening van voco South Melbourne zet de snelle groei voort in de grootschalige pijplijn van IHG in Australazië, die zeven Hotel Indigo eigendommen, zeven voco hotels en drie Crowne Plaza hotels omvat die dit jaar in Hobart, Adelaide en Sydney Darling Harbour zullen worden geopend.

IHG heeft momenteel 52 hotels die onder vier merknamen actief zijn in Australazië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, voco en Holiday Inn Express, met nog eens 38 in de pijplijn.