IHG lanceert InterContinental in Halong Bay Vietnam

IHG kondigt de ondertekening aan van InterContinental Halong Bay Resort en InterContinental Residences Halong Bay met Ha Long Investment and Development Limited Company, een lid van de BIM Group, die de uitbreiding van IHG in de provincie Quang Ninh, Vietnam, markeert.

Het project, dat in 2023 wordt geopend, is geïnspireerd op de locatie aan het strand in Halong Bay, die meer dan 1.600 eilanden en inhammen omvat die een spectaculair zeegezicht van kalksteenpijlers en de kenmerkende stijl van het merk InterContinental vormen. InterContinental Halong Bay Resort zal beschikken over 175 gastenkamers, terwijl InterContinental Residences Halong Bay zal bestaan uit 60 appartementen, variërend van een tot drie slaapkamers, en 41 villa’s. Gasten en bewoners kunnen genieten van vijf restaurants en bars, vier zwembaden, een fitnessruimte, een kinderclub en een spa. De zes vergaderzalen van het pand zijn goed uitgerust voor elke gelegenheid en de grootste zaal is geschikt voor maximaal 500 personen.

Degenen die dromen van een InterContinental leven thuis kunnen een appartement of villa bezitten in InterContinental Residences Halong Bay, waardoor ze hun eigen strandadres hebben, toegang tot faciliteiten en voorzieningen van wereldklasse, en waardoor hun residentie kan profiteren van een huurprogramma, met appartementen en villa’s die beschikbaar zijn voor gasten van derden om te boeken via de wereldwijde kanalen van IHG. Voortbouwend op het succes van InterContinental Phu Quoc Residences zal dit het derde residentieproject van de BIM-groep met IHG zijn, waarbij Regent Residences Phu Quoc momenteel in ontwikkeling is.

Strategisch gepositioneerd aan de poort van Halong City, ligt het pand net buiten de drukke hoofdstraten van Bai Chay, en biedt het rust na een dag van opwinding. Als eerste internationale luxeresort van Halong Bay, onderscheidt het pand zich door de overweldigende resortfaciliteiten, compleet met een eigen privé-strand en een benijdenswaardig uitzicht op de beroemde kalksteen-karststructuren van Halong Bay. Gasten genieten van gemakkelijke toegang tot attracties zoals themaparken, waterparken, stranden, geïntegreerde resorts, golfbanen, populaire winkelgebieden en nachtmarkten. Zakelijke reizigers kunnen profiteren van de nabijheid van MICE- en congrescentra, diepzeehavenactiviteiten en aankomende commerciële clusters.

Als onderdeel van de komende Halong Marina, is het gebied ingesteld op een toeristisch, financieel en commercieel dienstencentrum, ontworpen om de provincie Quang Ninh naar nieuwe hoogten te brengen. Tot op heden zijn er winkelhuizen, een onderhouden appartement en een winkelcentrum, Marine Plaza. Het gebied heeft een gemakkelijke toegang tot zowel binnenlandse als internationale luchthavens en havens. IHG heeft momenteel 14 hotels in Vietnam, verdeeld over vier merken, met plannen om in de komende drie tot vijf jaar 15 extra hotels te openen.