IHG levert recordconversies

Regio Micronesië na ondertekening van Crowne Plaza Resort Saipan.

 

Fiesta Resort Saipan wordt in 2022 omgedoopt tot Crowne Plaza® Resort Saipan, waarmee de snelle expansie van IHG in Micronesië wordt bevestigd. IHG heeft een lange termijn overeenkomst getekend met Asia Pacific Hotels Inc om het beheer van Fiesta Resort & Spa Saipan, in het Gemenebest van de Noordelijke Marianen, vanaf 20201 op zich te nemen.

Het indrukwekkende 416-kamerhotel zal na een renovatie in 2022 worden omgedoopt tot Crowne Plaza® Resort Saipan, alvorens tegen 2025 een uitbreiding met 116 kamers toe te voegen. Naast de aankondiging van IHG in oktober dat het het beheer van het 318 kamers tellende Fiesta Resort Guam op zich heeft genomen, een hotel dat in 2021 zal worden omgedoopt tot Crowne Plaza, is de gecombineerde telling van 850 kamers de grootste conversie die ooit heeft plaatsgevonden voor IHG’s Australazië, Japan en de regio van de Pacific-eilanden.

Saipan is het grootste eiland van de Noordelijke Marianen en maakt deel uit van het Gemenebest van de Verenigde Staten. Saipan ligt op 20 minuten vliegen van Guam en wordt gekenmerkt door zanderige kusten en berglandschappen, en beschikt over verschillende kampioenschapsgolfbanen. Het heeft een grensklimaat in het tropisch regenwoud en met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28,9°C het hele jaar door. In het Guinness Book of World Records wordt Saipan aangehaald als het land met de minst schommelende temperaturen ter wereld.

Fiesta Resort Saipan beschikt over zes eetgelegenheden en een club lounge, het biedt ook vier vergaderzalen, een 300-persoons balzaal, een fitnessruimte, meerdere zwembaden, een winkelruimte en een prachtige 500 meter strand.

Abhijay Sandilya, IHG’s Vice President Development, Australasia, Japan & Pacific: “We zijn vereerd om onze relatie met Asia Pacific Hotels Inc. verder uit te bouwen en Fiesta Resort Saipan te hernoemen tot een Crowne Plaza. Saipan, en meer in het algemeen Micronesië, is een favoriete bestemming voor reizigers uit de hele wereld, en uit Korea, China en Japan in het bijzonder.

IHG heeft uitgebreide ervaring in het uitbaten van hotels en resorts die zich richten op Japanse, Koreaanse en Chinese gasten, met meer dan 400 hotels in heel China en Korea, en 32 hotels in Japan, waaronder InterContinental resorts in Okinawa en het spectaculaire ANA InterContinental Beppu Resort and Spa, dat in augustus vorig jaar werd geopend. “

Jennifer Tan Su, EVP Asia Pacific Hotels Inc: We zijn blij dat we de activiteiten van onze Fiesta Resorts in Guam en Saipan kunnen overdragen aan IHG. Saipan geniet van een goede hotelbasis, een stabiel toerisme en een gemiddeld matig lang verblijf, maar heeft een duidelijk gebrek aan geweldige, internationale merkhotels, dus we wisten dat we een wereldwijd merk als Crowne Plaza nodig hadden om gasten van over de hele wereld een nieuw niveau van gastvrijheid naar Saipan te brengen. We zijn enthousiast over de volgende groeifase voor dit fantastische hotel en kijken uit naar de groei van de samenwerking met IHG”.

Crowne Plaza Resort Saipan zal zich aansluiten bij het merk in zijn meest opwindende tijdperk van transformatie, terwijl Crowne Plaza zijn wereldwijde vlaggenschipstrategie uitrolt. De eerste zes flagship hotels zijn in heel Europa, de VS en China geopend en illustreren de nieuwe kenmerkende designinnovatie en merkstandaarden op het gebied van technologie, openbare ruimten (de ‘Plaza Workspace’), gastenkamers, eten en drinken en nog veel meer. Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op de voortdurende vraag van gasten naar flexibele ruimtes, die een naadloze overgang bieden tussen business en downtime voor de moderne reiziger.

IHG heeft momenteel 85 hotels die onder zes merknamen opereren in onder andere Australazië, Japan en de Pacific eilanden: InterContinental®, Crowne Plaza®, Holiday Inn®, vocoTM, Hotel Indigo® en Holiday Inn Express®, met nog eens 42 hotels in de pijplijn, waaronder Kimpton Hotels & Restaurants (cijfers correct per 31 december 2019).