IHG luxury & lifestyle collectie in Montenegro

IHG Hotels & Resorts (IHG) kondigt een franchiseovereenkomst aan met Celebic Group, een van Montenegro’s grootste vastgoedontwikkelingsmaatschappijen, voor de opening van InterContinental Resort Amma, Canj – Montenegro in de herfst van 2023.

Het verbluffende nieuwe hotel wordt het eerste InterContinental hotel op de markt, en zal samen met zijn IHG-zus Regent Porto Montenegro gasten een luxe bestemming bieden met uitzicht op de prachtige Adriatische kust. Het zal perfect gelegen zijn aan de Biserna Obala (Parelkust), een ongerepte kustlijn die wordt beschut door beboste, rotsachtige heuvels die van oudsher populair zijn bij zowel de lokale bevolking als bezoekers.

InterContinental Resort Amma, Canj – Montenegro zal vakantiegangers en zakenmensen een keuze bieden uit 198 kamers, waaronder 60 suites, naast een selectie villa’s en een belangrijke luxe woonwijk. Een zonovergoten zwembad met een eigen bar, wellnessfaciliteiten binnen en buiten, een volledig uitgerust fitnesscentrum en een spa met vier behandelkamers en drie sauna’s zorgen ervoor dat elke bezoeker een manier vindt om te ontspannen en tot rust te komen.

Wat dineren betreft, zal InterContinental Resort Amma, Canj – Montenegro beschikken over een hoofdrestaurant van wereldklasse en een bar op het dak, evenals een meer intieme club lounge. Er zullen voldoende vergaderzalen zijn – waaronder een balzaal – voor gasten die zaken willen doen, evenals een ondergrondse parkeergarage met 260 plaatsen.

Het idyllische toeristische stadje Canj ligt in het zuiden van Montenegro, een van Europa’s snelgroeiende markten voor luxueuze vrijetijdsbesteding dankzij de oogstrelende kustlijn, uitgestrekte stranden en gemakkelijke toegang tot Dubrovnik in het zuiden van Kroatië.

InterContinental Hotels & Resorts is ‘s werelds grootste luxe hotelmerk en viert dit jaar zijn 75e verjaardag. Elk hotel is een bestemming op zich met een eigen stijl en sfeer, van historische gebouwen tot moderne stadsmonumenten en betoverende resorts in elke uithoek van de wereld.

InterContinental Resort Amma, Canj – Montenegro zal deel uitmaken van IHG Hotels & Resorts’ krachtige Luxury & Lifestyle Collection, die bestaat uit: Six Senses Hotels Resorts Spas, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts Kimpton Hotels & Restaurants, en Hotel Indigo. Het InterContinental Hotels & Resorts-merk heeft momenteel 33 geopende hotels in Europa, met nog eens vijf in de ontwikkelingspijplijn in landen als Turkije, Italië, Frankrijk, Israël en Azerbeidzjan.