IHG ondertekent Kimpton hotels & restaurants in Rotterdam

IHG® kondigt de ondertekening aan van Kimpton® Rotterdam, Nederland. Het hotel, onder een beheersovereenkomst met Omnam Group, zal in 2022 worden geopend.

Dit is het tweede hotel voor Kimpton® Hotels & Restaurants in Nederland en vindt een onderkomen in het POST-gebouw van Rotterdam, het voormalige hoofdpostkantoor van de stad uit 1921, dat deel uitmaakt van een dynamisch project voor gemengd gebruik in het hart van de stad. Eens geopend, biedt het hotel met 231 luxe kamers, dit historische gebouw een volledig nieuw leven aan.

Dit hotel wordt ontwikkeld en geopend met de Omnam Group, een vastgoedgroep en een actieve belegger, met belangrijke projecten op de Europese hotelmarkt. Omnam is gespecialiseerd in middelgrote tot grote hotels, aparthotels, mixed-use ontwikkelingen en conversiemogelijkheden, met bestemmingen zoals Brussel, België; Amsterdam, Nederland; en Rome, Italië.

Karin Sheppard, Managing Director van Europe: “Rotterdam is de op een na grootste stad in Nederland, groeit in populariteit met zowel binnenlandse als internationale toeristen en trekt aan met een bruisend uitgaansleven. Het is een ideale pasvorm voor een gedurfde ontwerp dat goed moet resoneren met deze levendige stad. We hebben in Amsterdam gezien hoe goed onze luxe boetiek is ontvangen in Europa, en deze nieuwe ondertekening versterkt alleen het momentum voor Kimpton’s internationale expansie. “

David Zisser, oprichter en CEO van Omnam Group: “Het prachtige POST-gebouw verdient een zorgvuldig op maat gemaakte aanpak van design en gastvrijheid. Het merk en de filosofie van Kimpton is simpel gezegd 100% fit. We zijn ervan overtuigd dat POST een internationaal icoon zal worden waar mensen van over de hele wereld zullen eten, verblijven en genieten. “

Vorig jaar opende IHG zijn eerste Kimpton-hotel buiten Amerika, Kimpton® De Witt, in het hart van Amsterdam, Nederland. Dit werd gevolgd door de opening van Kimpton® Fitzroy London, UK. Ook andere Kimpton projecten zijn in ontwikkeling in een aantal belangrijke Europese steden, waaronder Parijs, Frankfurt en Barcelona.

Kimpton Hotels & Restaurants, opgericht in 1981 door Bill Kimpton, was pionier in het concept van unieke, onderscheidende, design-forward hotels in de Verenigde Staten. Het luxe boetiekmerk werd in 2015 overgenomen door IHG en exploiteert momenteel 66 Kimpton-hotels in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Er zitten nog 25 andere hotels in de Kimpton-pijplijn, met bestemmingen zoals Bangkok, Bali, Taipei, Tokio en Shanghai.