IHG ondertekent twee nieuwe hotels in Bangladesh

IHG blijft zijn voetafdruk in de SWA-regio uitbreiden met meerdere ondertekeningen over de merken heen. Zopas heeft IHG een managementovereenkomst getekend met Evalona Limited voor de bouw van twee nieuwe hotels in Bangladesh. Het 200 kamers tellende Holiday Inn Resort Kuakata gaat begin 2026 open en het 150 kamers tellende Crowne Plaza Kuakata zal in het eerste kwartaal van 2028 zijn deuren openen voor gasten. Beide hotels zijn gelegen aan het op één na grootste strand van Bangladesh en zullen de beste kwaliteitsproducten van het land zijn.

Dit bevestigt de optimistische vooruitzichten op de middellange termijn, ondanks de aanhoudende wereldwijde pandemie, en markeert de derde ondertekening van vier hotels voor IHG in de SWA-regio sinds Q2 2020.

Kuakata ligt op ongeveer 280 km van Dhaka en is een badplaats aan de oever van de Golf van Bengalen in het zuiden van Bangladesh. Een prachtige bestemming op zich, het strand is 18 km lang en 3 km breed en biedt een volledig uitzicht op de zonsopgang en zonsondergang. De locatie is ook bereikbaar per speedboot vanuit de Sundarbans (mangrovebossen) en ligt in de nabijheid van de ontwikkeling van Payra Seaport, die een belangrijke zeehaven in het land zal worden.

Crowne Plaza Kuakata is een perfecte bestemming voor MICE-evenementen en biedt een balzaal voor 800-900 gasten, twee zalen, twee vergaderzalen, een businesscentrum en een boardroom (2.475 m² in totaal). Het hotel biedt een breed scala aan F&B-opties en beschikt over een restaurant dat de hele dag geopend is, twee specialiteitenrestaurants en een lobby-lounge & bar. Crowne Plaza Kuakata zal ook een spa, een fitnesscentrum, een buitenzwembad en een recreatieruimte aanbieden.

Holiday Inn Resort Kuakata wordt de bestemming voor vrije tijdsreizigers, het krijgt een restaurant dat de ganse dag open is, een fitnesscentrum en ‘n kleinhandelszaak samen met een binnen- en openluchtrecreatiegebied. Het hotel biedt ook een vergaderruimte en een boardroom voor gasten met zakelijke behoeften.

IHG heeft 39 hotels in SWA , Sourh west Asia, in de mainstream-, luxe- en luxesegmenten en 54 in de pijplijn.