IHG: opening 7 nieuwe hotels in koninkrijk Saudi-Arabië

De meest recente ondertekening, een MDA met Riva Development, past in de strategie van IHG om de aanwezigheid in het Koninkrijk uit te breiden, in lijn met Saudi Vision 2030. Dit Master Development Agreement past volledig in het portfolio van IHG’s merken. De aankondiging werd gedaan tijdens Arabian Travel Market (ATM) 2021 in Dubai.

De 5-jarige overeenkomst zal IHG’s portfolio uitbreiden met belangrijke merken in steden als Riyadh, Jeddah, Eastern Province, Abha, Hail, Qassim en Tabuk. Verwacht wordt dat de meeste hotels die onder de overeenkomst vallen greenfield-projecten zullen zijn en de beste producten in hun klasse zullen vertegenwoordigen. De overeenkomst biedt ook de mogelijkheid om het partnerschap met nog eens 5 jaar te verlengen om zodoende nog 12 hotels in het Koninkrijk Saudi-Arabië te ontwikkelen.

RIVA Development Company heeft een uitstekende staat van dienst in vastgoed in meerdere sectoren, waaronder F&B, wonen en entertainment, en met deze overeenkomst zal het zijn horizon verbreden om een regionale voetafdruk in de horecasector te creëren.

Haitham Mattar, Managing Director, India, Midden-Oosten & Afrika, IHG: “We zijn verheugd om samen te werken met RIVA Development Company bij het versterken van ons aanbod in Saoedi-Arabië. We hebben een sterke erfenis in het Koninkrijk en zijn toegewijd aan het benutten van de groeikansen die zich richten op het afstemmen op Saoedi-Arabië’s visie 2030 en de prioritaire bestemmingen die in de Saoedi-Arabische toerismestrategie worden benadrukt, door onze aanwezigheid in het hele land uit te breiden via onze portfolio van wereldwijde merken. We kijken er ook naar uit om nieuwe merken uit onze wereldwijde portfolio op de Saoedische markt te introduceren.”

Engr. Mugbel S. Al Thukair, mede-oprichter, RIVA Development Company, Voorzitter, RIVA Hospitality for Hotel Services Company zei: “We zijn er trots op samen te werken met een ervaren, wereldwijd opererend horecabedrijf als IHG om een uitstekende service aan onze gasten te bieden. De ondertekening toont onze gedeelde inzet voor Saudi Vision 2030 en vertrouwen in de toekomstige groei van de Saudische toeristische sector.”

IHG exploiteert momenteel 38 hotels verdeeld over 5 merken in Saoedi-Arabië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn , Staybridge Suites en voco met nog eens 20 hotels in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.