IHG opent Holiday Inn Balikpapan in 2021

InterContinental Hotels Group (IHG®) kondigt de ondertekening aan van een managementovereenkomst met PT Wijaya Karya Realty (WIKA Realty) voor de opening van de nieuwbouw van Holiday Inn Balikpapan in 2021. Het 300 kamers tellende hotel zal deel uitmaken van een gemengde ontwikkeling genaamd Tamansari Skylounge Balikpapan die bestaat uit een woontoren en het hotel.

Het hotel zal twee eet- en drinkgelegenheden hebben; een restaurant dat de hele dag door geopend is en een lobbylounge, met als doel een ervaring te creëren die vergelijkbaar is met hun favoriete restaurant thuis, in combinatie met de warme, oprechte gastvrijheid waar het merk al lange tijd bekend om staat.

Met 610 m² vergaderruimte beschikt het hotel over voldoende ruimte om privé- en bedrijfsevenementen te organiseren in hun vijf zalen, waarvan de grootste ruimte bestaat uit drie zalen die samengevoegd zijn tot 260 personen in de stijl van een banket. De faciliteiten van het hotel omvatten een fitnesscentrum, een businesscentrum en een Kids’ Club.

Als onderdeel van de ontwikkeling voor gemengd gebruik hebben gasten toegang tot gedeelde faciliteiten met het Tamansari Skylounge-appartement, zoals het buitenzwembad dat zich tussen de twee torens bevindt.

Het hotel ligt in de zeehavenstad Oost-Kalimantan, aan de oostkust van het eiland Borneo, op slechts twee kilometer of zeven minuten rijden van de internationale luchthaven Sultan Aji Muhammad Sulaiman Sepinggan. Balikpapan is de drukste zeehaven en de belangrijkste toegangspoort voor internationale aankomsten naar Kalimantan, met rechtstreekse vluchten vanuit Singapore, Maleisië, China en grote binnenlandse steden in heel Indonesië.

De stad is het financiële centrum van Kalimantan en wordt een sterke positie voor bedrijven en de belangrijkste toegangspoort tot de nieuwe hoofdstad van Indonesië. De grote aanwezigheid van multinationals, vooral in de olie-, gas- en mineraalindustrie, maakt het hotel tot een handige keuze voor zakenreizigers.

IHG heeft momenteel 24 hotels die onder zes merknamen actief zijn in Indonesië, waaronder: Six Senses, InterContinental, Crowne Plaza, Hotel Indigo, Holiday Inn en Holiday Inn Express met nog eens 19 in de pijplijn, met o.m. merkvermeldingen voor Regent & Kimpton.