IHG plant nieuw hotel in Budapest

IHG® heeft een Holiday Inn Express® franchiseovereenkomst ondertekend in een van Europa’s meest bloeiende markten – Boedapest. Deze overeenkomst met de Borealis Hotel Group beoogt de opening van het Holiday Inn Express® Budapest City Centre. Het hotel met 189 kamers wordt het eerste Holiday Inn Express in Boedapest en het eerste IHG-hotel dat in meer dan 20 jaar de Hongaarse markt betreedt. Holiday Inn Express Budapest City Centre zal naar verwachting eind 2022 worden geopend en zal eenvoudige, slimme reizen mogelijk maken door het perfecte locatie te bieden om uit te rusten en te ontspannen, of het nu Budapest bezoekt voor zaken of ontspanning.

De uitbreiding van de aanwezigheid van IHG in Boedapest brengt een nieuw aanbod voor de lokale gasten en bezoekers. Het hotel biedt gemakkelijke toegang tot het Blaha Lujza-plein, waar ooit het oorspronkelijke Hongaarse Nationale Theater stond, dat binnenkort zal worden omgevormd tot een moderne gemeenschapsruimte. Het Holiday Inn Express Budapest City Centre ligt in het levendigste deel van de stad en verbindt de lokale bevolking en de gasten in slechts 5 minuten met het hart van de binnenstad. Verschillende restaurants en bars bevinden zich in de nabijheid van het hotel, waardoor een ultiem inzicht in de echte Hongaarse cultuur ontstaat.

Mario Maxeiner, Managing Director, Noord-Europa, IHG: Boedapest is een van de meest populaire steden in Europa, wat grote kansen biedt voor het merk Holiday Inn Express. In deze uitdagende en ongekende tijden toont deze ondertekening het blijvende vertrouwen dat onze eigenaars en partners in IHG en onze merken stellen. We zijn verheugd om samen met Borealis Hotel Group dit merk te lanceren in Hongarije – een markt met een groot groeipotentieel”.

Bart van de Kamp, CEO en oprichter van Borealis Hotel Group: “We zijn zeer verheugd om het merk Holiday Inn Express ook naar Hongarije te brengen. Holiday Inn Express is ontwikkeld voor slimme, slimme reizigers die meestal onderweg zijn en een centraal gelegen locatie nodig hebben van waaruit ze de stad gemakkelijk kunnen verkennen of naar zakelijke bijeenkomsten kunnen gaan, en is de perfecte aanvulling op het stadscentrum van Boedapest. Borealis en IHG hebben samen aan tal van ontwikkelingen in Europa gewerkt en ik waardeer het sterke en vertrouwde partnerschap dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd. We kijken echt uit naar de uitbreiding van ons partnerschap in Hongarije”.

Als het snelst groeiende hotelmerk van IHG biedt Holiday Inn Express alles wat een gast nodig heeft. Omdat het merk gevestigd is in een snel evoluerende en populaire stad, is Boedapest de plek om mogelijkheden te creëren voor toekomstige groei. IHG heeft momenteel 2 hotels geopend in Hongarije, InterContinental® Budapest en Holiday Inn® Budapest – Budaors.