IHG Scandinavië

IHG Hotels & Resorts zet uitbreiding Scandinavië voort met nieuw contract in Zweden

 

IHG® Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende gastvrijheidbedrijven, kondigt de ondertekening aan van Crowne Plaza & Holiday Inn Express Stockholm Arlanda Airport, de eerste hotels van het bedrijf in Zweden na hun terugkeer op de markt. De franchiseovereenkomst, die een nieuw strategisch partnerschap aangaat met eigenaar Björnbäckens Fastighets AB, versterkt IHG’s aanwezigheid in de Scandinavische markten en onderstreept de groeiambities van het bedrijf voor Zweden en daarbuiten.

Het pand met twee merken zal in totaal 420 kamers tellen: 120 kamers in het Crowne Plaza en 300 kamers in het Holiday Inn Express hotel. Het zal ook beschikken over een volledig uitgerust conferentiecentrum en fitnessfaciliteiten, evenals een prachtige bar en restaurant om te genieten van wat ontspanning. Het nieuwe hotel is strategisch gelegen net buiten de Zweedse hoofdstad Stockholm, de grootste stad in Scandinavië, en vlakbij de drukste luchthaven van het land en het nieuwe Scandinavische beursterrein XPO.

Crowne Plaza & Holiday Inn Express Stockholm Arlanda Airport gaan in 2026 open en worden geëxploiteerd door Mogotel Development Holding, een belangrijke hotelexploitant in de Baltische staten en daarbuiten.

IHG® heeft momenteel acht hotels met drie merken in Scandinavië, waaronder Crowne Plaza®, Hotel Indigo en Holiday Inn®. Naast het onlangs ondertekende Crowne Plaza en Holiday Inn Express Stockholm Arlanda Airport, omvat de pijplijn voor Scandinavië ook twee prachtige Six Senses-hotels: Six Senses Svart in Noorwegen en Six Senses Össurá Valley in IJsland.