IHG tekent InterContinental Riyadh King Fahed Road

IHG® Hotels & Resorts heeft de ondertekening aangekondigd van InterContinental Riyadh King Fahed Road, als onderdeel van een Master Development Agreement (MDA) met RIVA Development Company via haar volledige dochteronderneming RIVA Hospitality for Hotel Services Company.

Het nieuw te bouwen hotel zal het ‘best in class product’ vertegenwoordigen en een opgefriste, moderne luxe verblijfservaring bieden. Het is het tweede van ten minste 7 hotels die worden aangekondigd met de partner, met alle openingen in Saoedi-Arabië in de komende jaren in de portefeuille van IHG’s merken.

Het iconische merk InterContinental is een pionier op het gebied van luxereizen sinds 1946 en viert dit jaar zijn 75e diamanten jubileum. Het merk heeft ook een sterke erfenis in Saoedi-Arabië, met de opening van InterContinental Riyadh in 1975 – IHG heeft zich sindsdien gepositioneerd als een van de grootste gastvrijheid spelers in het land. In de loop der jaren is IHG haar luxe aanbod blijven ontwikkelen en heeft zij een sterke positie in dit segment verworven via haar paradepaardje, het InterContinental, dat grote bekendheid geniet in het Koninkrijk.

InterContinental Riyadh King Fahed Road, dat naar verwachting in maart 2025 geopend zal worden, zal een aanvulling vormen op IHG’s huidige merkenportfolio van 9 InterContinental hotels in het Koninkrijk. Het hotel zal het beste in zijn klasse bieden met een opgefrist, modern design, en zal beschikken over 250 elegant ingerichte kamers en 150 appartementen als onderdeel van InterContinental Residences, evenals een zwembad, fitnesscentrum en spa waar gasten kunnen ontspannen en verjongen. Trouw aan het geëvolueerde merk, zal het hotel zijn gasten op maat gemaakte en intuïtieve diensten aanbieden.

Daarnaast kan de echte Saoedische gastvrijheid worden ervaren in een van de vijf eetgelegenheden van het hotel, waar gasten kunnen genieten van een gevarieerde en fijne selectie van culinaire hoogstandjes. InterContinental Riyadh King Fahed Road beschikt ook over een businesscentrum en 784 m² aan vergader- en evenementenruimte en een balzaal van 600 m², om tegemoet te komen aan de eisen van zakenreizigers die de hoofdstad van Saoedi-Arabië bezoeken.

IHG exploiteert momenteel 38 hotels verdeeld over 5 merken in Saoedi-Arabië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn , Staybridge Suites en voco met nog eens 20 hotels in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.