IHG tekent MDA met Ishraq Hospitality

IHG® Hotels & Resorts heeft onlangs een Master Development Agreement (MDA) ondertekend met Ishraq Hospitality, een divisie van de in Dubai gevestigde Mohamed & Obaid Almulla Group, voor de ontwikkeling van acht hotels van IHG’s middenklasse merk, Holiday Inn Express, in de MEA-regio. De licentie voor de multi-eigendomsportefeuille zal op korte termijn leiden tot de opening van nieuwe hotels in de Verenigde Arabische Emiraten, het Sultanaat van Oman, Bahrein, Jordanië en Egypte. Ishraq Hospitality, dat HIEX uitbaat onder de IHG franchise, is momenteel eigenaar van vier Holiday Inn Express hotels in de VAE in samenwerking met IHG.

Holiday Inn Express is een van IHG’s snelst groeiende hotelmerken – een eerste keuze voor het toenemend aantal reizigers die een eenvoudige, boeiende plek zoeken om uit te rusten, op te laden en een beetje werk gedaan te krijgen. De overeenkomst markeert de eerste Holiday Inn Express hotels in Oman, Bahrein, Jordanië en Egypte waar de vraag naar middenklasse merkaccommodatie naar verwachting zal toenemen om zowel zakenreizigers als vakantiegangers te bedienen. De nieuwe hotels versterken IHG’s bestaande portfolio van de Holiday Inn familie en IHG’s positie als een van de leidende gastvrijheidspelers in de regio verstevigen.

Ishraq Hospitality heeft een uitstekende staat van dienst in hospitality management en met deze overeenkomst zal het zijn horizon verbreden om een regionale voetafdruk te creëren.

Pascal Gauvin, Managing Director, India, Midden-Oosten en Afrika, IHG: “Deze overeenkomst met Ishraq Hospitality zal het Holiday Inn Express merk naar de voorgrond brengen in het Midden-Oosten en ons middenklasse aanbod in de MEA regio verder versterken. We delen met Ishraq Hospitality een gemeenschappelijke visie de reis- en toerisme-industrie in de regio.”

Sherif Beshara, Group CEO van Mohamed & Obaid Almulla Group, de holdingmaatschappij van Ishraq Hospitality,: ” Deze overeenkomst bevestigt en bekrachtigt Ishraq Hospitality als een gerenommeerd hospitality management bedrijf onder de IHG® franchise, ze biedt ons meer mogelijkheden om onze Holiday Inn Express portfolio in MEA te versterken en verder uit te bouwen. Gezien IHG®’s wereldwijde expertise in gastvrijheid, hun kenmerkende flair en sterke nalatenschap in de regio, ben ik ervan overtuigd dat de opening van de hotels op benijdenswaardig strategische locaties succesvol zal inspelen op alle behoeften van moderne zakenreizigers en vakantiegangers.”

IHG exploiteert momenteel 95 hotels verdeeld over 7 merken in het Midden-Oosten, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, voco™en Six Senses met nog eens 42 in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.