IHG tekent overeenkomst Holiday Inn Jeddah Corniche

IHG® Hotels & Resorts heeft een managementovereenkomst getekend met Saleh Alsalamah en Partner Companies, voor de opening van Holiday Inn Jeddah Corniche. Na de ondertekening van Holiday Inn Riyadh Al Malaz vorig jaar met dezelfde partner, maakt deze laatste ontwikkeling deel uit van de inspanningen van IHG om haar middenklasse portfolio in de regio uit te breiden.

Eenmaal voltooid, zal Holiday Inn Jeddah Corniche het derde Holiday Inn hotel van IHG in Jeddah zijn, naast Holiday Inn Jeddah Gateway en Holiday Inn Jeddah – Al Salam. Het hotel met 156 kamers zal naar verwachting openen in januari 2022 en zal strategisch gelegen zijn achter de Corniche, in de buurt van Jeddah Waterfront, InterContinental Jeddah en Crowne Plaza Jeddah. Het hotel ligt ook in de nabijheid van een van de must-see attracties van de stad, Jeddah Corniche, met uitgestrekte zandstranden, een kronkelende pier en weelderige parken, waardoor het de ideale bestemming is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Holiday Inn Jeddah Corniche beschikt over goed ingerichte kamers, uitstekende faciliteiten waaronder een business center, twee vergaderzalen (450 m² in totaal) en een ultramodern gymnasium, spa en zwembad waar gasten kunnen ontspannen en verjongen. Bovendien zullen de gasten kunnen kiezen uit drie eetgelegenheden met een uitstekende selectie van eten en drinken.

Matthew Tripolone, VP, Development, Midden-Oosten en Afrika, IHG: “We zijn trots om opnieuw samen te werken met Saleh Alsalamah en Partner Companies om nog een Holiday Inn hotel toe te voegen aan onze groeiende portfolio in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Dankzij Saoedi-Arabië’s Vision 2030-projecten verwachten we een blijvende behoefte aan middenklasse hotelaccommodatie in belangrijke steden zoals Jeddah en Riyadh. Holiday Inn Jeddah Corniche sluit bij de opening in 2022 aan bij het diverse gastenprofiel dat het land bezoekt, en is de perfecte keuze voor zakenreizigers en vakantiegangers.”

Sheikh Saleh Hossain Al-Salamah, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Saleh Alsalamah and Partner Companies voegde toe: “We zien aanzienlijke kansen in Saoedi-Arabië voor de middenklasse hotelmarkt en de wereldwijde reputatie van IHG is een belangrijke drijfveer achter onze investering. Het Holiday Inn merk heeft een internationale aantrekkingskracht, dit nieuwe hotel komt tegemoet aan de groeiende vraag naar middenklasse accommodatie. Holiday Inn Jeddah Corniche biedt gasten een comfortabele en kwaliteitsvolle optie in Jeddah.”

IHG exploiteert momenteel 95 hotels verdeeld over 7 merken in het Midden-Oosten, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, voco™en Six Senses met nog eens 42 in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.