IHG voltooit verkoop van Holiday Inn Melbourne airport leasehold belang

IHG heeft met succes de verkoop afgerond van haar erfpachtbelang in het Holiday Inn Melbourne Airport aan Pelligra Group, eigenaars van de nieuwe Holiday Inn Melbourne Werribee en Holiday Inn Melbourne Richmond.

De beslissing ondersteunt de wereldwijde asset-light strategie van IHG, die ervoor zorgt dat haar bedrijfsmodel gericht is op wat zij het beste kan: het franchisen en beheren van hotels, waarbij haar zakenpartners eigenaar zijn van de bakstenen en de mortel. Sinds 2003 heeft IHG de verkoop van bijna 200 hotels wereldwijd afgerond als onderdeel van haar overgang naar een asset-light businessmodel, en de verkoop van de Holiday Inn Melbourne Airport lease zet die wereldwijde aanpak voort.

Als onderdeel van de verkoop is Pelligra Group overeengekomen dat zij de komende jaren zal investeren in een grote renovatie van dit hotel, om het in lijn te brengen met het beste van het Holiday Inn merk.

Abhijay Sandilya, Vice President Development, Australasia, Japan & Pacific: “We zijn bijzonder verheugd om ons partnerschap met Pelligra Group uit te breiden. We hebben een fantastische relatie en samen openen we Holiday Inn Melbourne Werribee in 2021 en Holiday Inn Melbourne Richmond in 2023. Deze deal betekent de ondersteuning van de wereldwijde strategie van IHG maar ook dat het iconische Holiday Inn Melbourne Airport zal genieten van een grondige renovatie.

Ross Pelligra, voorzitter van de Pelligra Group, zei: “We zijn zeer verheugd om een goed presterend hotel als Holiday Inn Melbourne Airport te verwelkomen in de Pelligra Group, het is een fantastische aanwinst die perfect past in onze portfolio. We zijn vastbesloten om het hotel te blijven verhandelen in de huidige uitdagende periode en in Melbourne Airport’s nieuwe tijdperk van uitbreiding en renovatie. IHG is een geweldige partner en we zijn zo blij om samen te werken aan zoveel geweldige projecten”.

IHG heeft momenteel 52 hotels die onder vijf merken actief zijn in Australaziƫ, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, voco en Holiday Inn Express, met nog eens 37 hotels in de pijplijn, waaronder een Hotel Indigo.