IHG vooruitblik op 2021

Mis je de terugreis naar je favoriete steden of heb je zin om van de gebaande paden af te gaan? IHG Hotels & Resorts stelt de top tien bestemmingen samen om te bezoeken als we weer klaar zijn om te reizen, samen met nieuwe luxe en lifestyle hotel openingen in 2021 in deze nieuwe en iconische bestemmingen.

OPKOMENDE BESTEMMINGEN

Belgrado, Servië

Waarom nu? Als een van de minder bekende Europese hoofdsteden heeft Belgrado heel wat te bieden. De stad is gebouwd op de samenvloeiing van twee rivieren, de Donau en de Sava, die de stad opsplitsen in het van oudsher aantrekkelijkere Oude Belgrado, en Nieuw Belgrado, dat wordt gekenmerkt door zijn naoorlogse brutalistische architectuur.

Waar te verblijven: Net als de omgeving van de oude stad zal de architectuur van Hotel Indigo® Belgrado de mengelmoes van culturen en stijlen laten zien die voortkomt uit de fascinerende geschiedenis van de wijk, die duizenden jaren teruggaat. Het hotel opent in het 2de kwartaal 2021 en biedt 44 boetiekslaapkamers op de bovenverdiepingen, boven de luxe winkels, geïnspireerd op de wijk Doréol.

Phu Quoc, Vietnam

Waarom nu? Nooit is de afstand en de privacy van het leven op een eiland zo aantrekkelijk geweest. Phu Quoc is in 2006 door UNESCO erkend als World Biosphere Reserve, de helft van het eiland is een nationaal park, het een perfecte canvas voor een idyllische vakantie.

Waar te overnachten: Regent® Phu Quoc ligt aan de waterkant en opent in Q2 langs het ongerepte witte zand van Long Beach met uitzicht op het kalme water in Bai Truong’s Phu Quoc Marina, voor de zuidwestkust van Vietnam. Het resort is ontworpen als een subliem toevluchtsoord. Voeding is de sleutel, met zes eetbelevenissen die een wereld van culinaire traditie vieren – inclusief de authentieke Vietnamese en Chinese keuken.

Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten

Waarom nu? Terwijl Dubai en Abu Dhabi van de platgetreden paden op de tussenliggende routes zijn gemigreerd naar bestemmingen op zich, is Ras Al Khaimah het minder bekende emiraat dat veel te bieden heeft. Het wordt een van de snelst groeiende bestemmingen ter wereld, met een aanpak die gebaseerd is op duurzaam toerisme, gebouwd rond de hoogste berg van de VAE, Jebel Jais. .

Waar te overnachten: InterContinental® Mina Al Arab verwelkomt gasten in Ras Al Khaimah, een van de minder bekende emiraten in het tweede kwartaal, met 350 gastenkamers en suites, een kuuroord, twee zwembaden en verschillende restaurants.

Negev-woestijn, Israël

Waarom nu? Grotendeels onaangetast door het massatoerisme zit Shaharut (wat zich vertaalt als het moment vlak voor zonsopgang) in de Arava-vallei in de Negev-woestijn, waar de traditionele woestijngastvrijheid tot uiting komt. In de woestijn liggen verschillende UNESCO-werelderfgoedplaatsen begraven, waaronder Shivta en Avdat, die deel uitmaken van de Nabateeënkruidenroute die verder gaat naar Petra.

Waar te overnachten: Six Senses Shaharut opent in Q1, genesteld in een dramatische klif op een met het bijna bovennatuurlijke panorama van de Negev-woestijn. De site beslaat een oppervlakte van ongeveer 46 hectare (18 hectare), maar slechts 40 villa’s en suites geven een gevoel van wildernis, waaronder een Six Senses Spa. Het resort is geïntegreerd in het omringende landschap en gebouwd met materialen uit de lokale omgeving om het te laten versmelten met de woestijn.

Brickell, Miami, Florida

Waarom nu? Terwijl South Beach en Wynwood in de loop der jaren het merendeel van de bezoekers hebben getrokken, is Brickell, het financiële district van Miami. Het nieuwe winkelcentrum, Brickell City Centre, is perfect voor retailtherapie om ervoor te zorgen dat u zich net als de lokale bevolking in de vele bruisende bars en restaurants in de buurt waagt, waar u het gevoel hebt dat u op een filmset stapt.

Waar je kunt verblijven: Hotel Indigo® Miami Brickell opent in Q1, met een verhaal dat is geïnspireerd op de geschiedenis van de Brickell buurt – van het oorspronkelijke Tequesta erfgoed tot ondernemende pioniers als Mary en William Brickell en Julia Tuttle. Elk van de 140 kamers met een spectaculair uitzicht op de skyline van Miami en de turquoise oceaan. Het 24-uurs hypermoderne fitnesscentrum en het zwembad zijn perfect om nieuwe energie op te doen.

Adelaide, Zuid-Australië

Waarom nu? Terwijl veel reizigers Sydney, Melbourne en zelfs Brisbane hebben leren kennen, is Adelaide het juweel van Zuid-Australië. Het strekt zich uit van de kust tot aan de uitlopers van de Mount Lofty Ranges en biedt natuurlijke schoonheid, een schat aan cultuur en geprezen wijnmakerijen.

Waar te overnachten: Hotel Indigo maakt zijn Australische debuut met de opening van Hotel Indigo® Adelaide Markets in Q1. Gelegen aan Market Street – een bruisend culinair centrum in het hart van de stad en op enkele seconden van de iconische Adelaide Central Markets – brengt het 145 kamers tellende hotel het beste van het buitenleven, binnenshuis.