IHG wordt UK’s Leading Luxury hotel operator

IHG onthult debuutlocaties voor Kimpton® en voco ™ brands in het erenigd koninkrijk. IHG bevestigt de Britse debuutlocaties voor haar boetiekmerk Kimpton® Hotels & Restaurants en haar recentelijk geïntroduceerde luxe merk, voco ™ Hotels.

Kenneth Macpherson, Chief Executive Officer van EMEAA, IHG  “Ik ben verheugd de UK-debuutlocaties voor Kimpton® Hotels & Restaurants en ons nieuwe luxe merk voco ™ Hotels te kunnen bevestigen. Door deze merken te lanceren in toplocaties  in het hele land, geven we onze gasten nog meer keuze. Door de uitbreiding van onze mondiale voetafdruk in het snelgroeiende luxe-segment wordt IHG nu de toonaangevende luxe-operator in het Verenigd Koninkrijk. ”

Het toonaangevende luxe boutique merk Kimpton Hotels & Restaurants krijgt nederzettingen in Londen, Manchester, Edinburgh en Glasgow. De Kimpton-hotels staan ​​bekend om hun innovatieve en speelse design en persoonlijke benadering van de gastenservice, ze bevinden zich elk op een toplocatie in het centrum van de geselecteerde steden.

• De meest literaire wijk van Londen, Bloomsbury, wordt later dit jaar de thuisbasis van het eerste Britse Kimpton Hotel. Gelegen in Russell Square is dit iconische gebouw momenteel The Principal London,hotel dat oorspronkelijk in 1898 werd geopend.

• Manchester opent in 2019 zijn eerste Kimpton Hotel. Hotel The Principal Manchester ligt op de hoeken van Oxford Street en Whitworth Street, tegenover drie gebouwen die dateren uit de vorige eeuwwisseling.

• Het Principal Edinburgh Charlotte Square, oorspronkelijk gebouwd in 1791, kijkt uit op een van de mooiste tuinpleinen van de stad en wordt volgend jaar een Kimpton Hotel.

• In Glasgow zal The Principal Blythswood Square Hotel, de thuisbasis van de voormalige Royal Scottish Automobile Association vanaf 2019 onder het merk Kimpton opereren.

Deze Britse exploitaties zijn een belangrijke mijlpaal in IHG’s plannen om het merk Kimpton wereldwijd uit te breiden. Ze sluiten nauw aan bij de ondertekening van het eerste Kimpton in Japan, in het Shinjuku-district in Tokio en de ondertekening van drie exploitaties in Zuidoost-Azië en Groot-China vorig jaar. Het draagt ​​ook bij aan de expansie van Kimpton in Europa. Na de opening van Kimpton® De Witt Amsterdam in 2017, de opening van de Britse hotels wordt de Europese expansie verder gezet met de opening van Kimpton Paris in 2020 en Kimpton Frankfurt in 2023.