Ik ga op reis en ik neem mee…

Als je op reis gaat is er één ding dat altijd moet gebeuren: je koffer of tas inpakken. Heb je een korte stedentrip gepland, ga je een maand lang in de zon op het strand liggen bakken, of heb je een zakelijke meeting in het buitenland? De kofferinhoud zal per reisdoel verschillen. Voor sommigen is het inpakken een heel ritueel, anderen doen het liever pas vijf minuten voor vertrek. In welke categorie jij jezelf ook inschaalt, een aantal dingen zijn bij iedere reis onmisbaar.

Het reisdoel

Ga je op zakenreis, dan zul je niet alleen zwemkleding maar ook wat chiquere kleding mee willen nemen. Ga je daarentegen op zonvakantie of maak je een spannende culinaire stedentrip, dan zal de inhoud van je koffer dikwijls wat meer casual zijn. Wat je reisdoel ook is, pas bij het inpakken van je koffer op dat je niet veel te veel inpakt. Een handig houvast is de 5-4-3-2-1 regel. Dat houdt in: vijf stuks bovenkleding zoals truien, shirts of jurkjes, vier stuks onderkleding, drie accessoires, twee paar schoenen en één zwemoutfit. Ga je op strandvakantie of op wijntour in het zonnige Toscane, vergeet dan vooral niet je zonnebril en zonnebrandcrème in te pakken. Als je buiten de EU reist is het handig een wereldstekker mee te nemen, dan weet je altijd dat je jouw elektronica direct bij aankomst in het hotel op kunt laden. Neem op skivakantie voldoende thermokleding mee, en voor iedere reis geldt: vergeet je tandenborstel niet.

Kleurrijke koffer

Het is een bekend fenomeen – de zwarte koffers op de bagageband van de luchthaven. Als je net terugkomt van een lange reis heb je geen zin om te moeten zoeken naar jouw zwarte koffer tussen alle andere koffers. Ga daarom liever voor een koffer met een opvallende of makkelijk herkenbare kleur. Zodra jouw koffer op de bagageband valt herken je hem meteen, en ben je binnen no-time op weg naar huis. Bij Bagageonline heb je zoveel keuze uit verschillende koffers, dat je geheid jouw nieuwe lievelingskoffer zult vinden.