Inhuldiging 6de RIU hotel in Marokko

Riu Palace Tikida Taghazout ligt ten noorden van Agadir en is het eerste van de keten in dit kleine vissersdorpje

RIU Hotels & Resorts heeft Riu Palace Tikida Taghazout ingehuldigd, een 5-sterren All Inclusive 24-uurs hotel. Het ligt in de buurt van de Taghazout baai, de nieuwe toeristische ontwikkelingsbestemming van Marokko, 15 kilometer ten noorden van de stad Agadir. Het hotel, zesde in Marokko van RIU en hun Marokkaanse partner Tikida Group, ligt aan het paradijselijke strand van de prachtige Atlantische Oceaan. Op het strand heeft het een eigen gedeelte met ligstoelen, exclusief voor de gasten.

Het hotel ligt op 18 hectare grond in het hart van de belangrijkste badplaats van het Plan Azur Atlántico van Marokko, dat tot doel heeft het aantal toeristen te verhogen in 2020. Het hotel biedt alle diensten van de prestigieuze lijn Riu Palace. Het heeft 504 kamers, waaronder vijf luxueuze swim-up suites die rechtstreeks aansluiten op een van de belangrijkste zwembaden. Daarnaast kunnen gasten genieten van de volledige internationale buffetkeuken van het hoofdrestaurant Le Tara en van de drie themarestaurants: Krystal, Bâbor Steakhouse en Le Musk met Marokkaanse specialiteiten.

Riu Palace Tikida Taghazout biedt indrukwekkende terrassen en tuinen van bijna 45.000 vierkante meter, met vijf enorme zwembaden in een elegant cascadeontwerp met daarin opgenomen heerlijke Balinese bedden. Voor gasten die nog dichter bij de zee willen zijn, heeft het hotel twee infinity pools aan het strand en een zwembad voor de kleintjes. Er is ook een complete Tikida Spa met een uitgebreid aanbod van schoonheids- en ontspanningsbehandelingen, een fitnessruimte, stoombad, sauna en jacuzzi.

Het hotel heeft alles wat nodig is voor een familievakantie. Het biedt vermaak voor de kleintjes in RiuLand, trainingsmogelijkheden overdag voor volwassenen, een avondprogramma met shows en live muziek en tal van activiteiten in de RiuArt studio. Dit alles om de gasten in staat te stellen hun vakantie en vrije tijd ten volle te benutten.

De ligging aan zee, tien minuten van de Tazegzout golfbaan en vijf kilometer van het prachtige vissersdorpje biedt de gelegenheid om te genieten van de essentie van de baai van Taghazout, te verdwalen in de smalle straatjes, te genieten van de cafés en bars en de meest authentieke bazaars te bezoeken.

Met de opening van Riu Palace Tikida Taghazout heeft RIU nu zes hotels in Marokko, waarvan drie in de omgeving van Agadir, twee in Marrakech en de laatste in Taghazout. Voor het komende winterseizoen 2019/2020 is de uitgebreide renovatie van Riu Tikida Garden (Marrakech) gepland. RIU en Tikida blijven zich sterk inzetten voor de renovatie van hun gehele hotelaanbod, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van de gasten, die ook in hun voorstellen bij grondige innovatieve renovaties leidend zijn.

Tikida Group werd opgericht in 1968 en wordt voorgezeten door de heer Guy Marrache en de heer Ahmed Benabbés-Taarji. De groep heeft een geschiedenis van meer dan 50 jaar in de toeristische sector, waarin het begonnen is met toeristische inkomende reizen en vervolgens met het vervoer. Sinds 1990 legt de groep zich toe op hotels, wellness, golf en entertainment. Vandaag de dag vertegenwoordigt de Tikida Group in totaal 3.000 hotelkamers in Marrakech, Agadir, Casa Blanca en Tagazhout in samenwerking met verschillende Europese leiders in de sector. Er zijn meer dan 2.800 werknemers in dienst.

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 93 hotels in 19 landen en 29 985 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 35ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers. www.riu.com