Innovatie in de Food wereld: HAK introduceert nieuwe peulvruchten in pouch!

HAK speelt in op de gezonde peulvruchten trend met de introductie van 4 exotische bonen in een vernieuwende gebruiksvriendelijke verpakking : linzen, kleine rode kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten. Deze nieuwe verpakking is niet enkel elegant en trendy. HAK peulvruchten in pouch zijn direct uit het zakje te gebruiken en hebben een krokante bite doordat er minder vocht in deze verpakkingen zit.

Bonen passen perfect binnen onze nieuwe manier van eten : meer gevarieerd, gezonder en af en toe minder vlees. Om de consument te inspireren met bonen te variëren in de dagdagelijkse keuken, gaat HAK in zee met twee Belgische keukenrebellen : Mitch Coldenhoff en Julien Lapraille.

Bonen of peulvruchten, passen helemaal in de nieuwe manier van eten want ze zijn ook nog eens gezond en lekker. Ze zitten namelijk boordevol vezels, plantaardige eiwitten en vitamines en zijn bovendien lief voor de planeet. Niet voor niets roept de Verenigde Naties 2016 uit tot het Jaar van de Boon. Toch zijn er ook nog veel huishoudens die het lastig vinden om vaker peulvruchten op het menu te zetten. Zij hebben een vaste maaltijdroutine waar ze nog moeilijk van afwijken. Met de nieuwe peulvruchten in pouch wil HAK het consumenten gemakkelijker maken om vaste maaltijden net iets rijker of gevarieerder op te dienen met bonen erbij.

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie bij HAK: “De nieuwe peulvruchten zijn zeer geschikt om je bestaande gerecht aan te vullen, denk bijvoorbeeld aan salades of soep, of om er creatief mee aan de slag te gaan en eens iets nieuws uit te proberen. Deze nieuwe manier van bonenconsumptie vraagt om een moderne en gemakkelijke verpakking. De HAK peulvruchten in pouch bevatten weinig extra vocht, waardoor ze een lekkere bite hebben. Ook zijn de bonen verpakt zonder toevoeging van aroma’s en hebben ze een pure bonensmaak.”

HAK peulvruchten in pouch zijn er in vier varianten: linzen, kleine rode kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten. De HAK peulvruchten in pouch zijn sinds midden mei verkrijgbaar bij de bekende supermarkten (Carrefour, Colruyt, Match, Cora, Makro, Intermarché, Spar, Alvo). De consumentenadviesprijs is 1,99 euro.

HAK gaat samenwerking aan met jong keukengeweld

Hoewel wij overtuigd zijn van alle smaak- en gezondheidstroeven van bonen, weten wij niet goed hoe we peulvruchten lekker klaar kunnen maken. Daarom is HAK een samenwerking aangegaan met twee jonge keukenrebellen die elk hun eigen visie en creativiteit hebben losgelaten op koken met bonen. Zij zullen inspiratie op ons bord brengen met de nodige zorg om toch makkelijke en dagdagelijkse recepten voor te stellen op basis van peulvruchten.

Julien Lapraille, finalist TOP chef in 2014 en bekend van het TV-programma La Grande Ballade op RTL-TVI. Mitch Coldenhoff, al van kinds af aan gepassioneerd door koken, is regelmatig te zien op tal van evenementen zoals Culi Stars, Foodj’s, Chefs on Tour en is ook regelmatig te zien aan de zijde van Piet Huysentruyt.

Bijlage : recepten van Mitch Coldenhoff en Julien Lapraille met de nieuwe HAK peulvruchten in pouch.

Over HAK

Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie Hak in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het familiebedrijf sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat de wereld een betere plek is waar je langer en gezonder kan leven als iedereen veel groenten en fruit eet. HAK wil gezond eten en leven lekkerder en gemakkelijker maken met eerlijke kwaliteitsgroenten en fruit die HAK indien mogelijk dichtbij huis teelt en oogst en thuis in Giessen verwerkt en op smaak brengt.

Pittige salade van linzen met chorizo en eitje – Recept van Mitch Coldenhoff

Ingrediënten voor 4 personen: 400g linzen van HAK, 1 rode paprika, ½ cavallion meloen, 4 lente uitjes , 16 plakjes chorizo, 1 rode Spaanse peper, 1 sjalot, 4 el olijfolie, 4 eieren, 4 el appel azijn; peper en zout, suiker of honing

Bereiding :

1. Leg de plakjes chorizo langs elkaar in een grote anti kleef pan. Voeg er de olijfolie aan toe en plaats de pan op een zacht vuurtje zodat de chorizo mooi krokant kan bakken. Als ze krokant worden haal ze dan eruit en laat uitlekken op keuken papier maar hou de olie bij.

2. Snipper voor de vinaigrette de sjalot en Spaanse peper fijn en voeg samen met de appel azijn toe aan de nog warme olie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje suiker of honing toe als je de vinaigrette te sterk van smaak vind.

3. Snij de lente ui fijn en de paprika in blokjes. Schep met een meloenbolletjestang bolletjes uit de meloen of snij ook in blokjes.

4. Voeg de linzen toe en meng nu alles goed onder elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5. Serveer het gerecht met een lekker spiegeleitje of gepocheerd eitje.

Krokantje van zwarte bonen en spelt – Recept van Julien Lapraille

Ingrediënten voor 4 personen : 2 vellen brickdeeg, 150 g zwarte bonen van HAK, 75 g spelt , 1 witlof , 150 g spinazie, 1 rode ui, 1/2 eetlepel traditionele mosterd, 2 takjes platte peterselie, 1 takje dragon. Zoveel als nodig: tijm, laurier, arachideolie, olijfolie, peper en zout

Bereiding :

1. Doe de spelt in koud water met tijm, laurier en een gepelde in twee gesneden ui en breng aan de kook. Laat ongeveer 15’ koken. Giet onmiddellijk af en laat schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.

2. Verwijder de kern van het witlof en hak het fijn. Meng het witlof vervolgens met de spelt.

3. Hak de spinazie. Vul een kom met de spelt en het witlof en voeg er de spinazie, de zwarte bonen, platte peterselie en fijngehakte dragon aan toe. Schep er daarna de mosterd bij en kruid af.

4. Maak mooie envelopjes van het brickdeeg en vul ze met de bonenmengeling. Bak ze daarna in een hete pan in arachideolie en olijfolie. Laat elke kant mooi bruin worden. Leg ze op keukenpapier en zout ze onmiddellijk.