Inschrijving Horecava innovation award 2022 geopend

Deelname is mogelijk voor alle foodservice innovaties van exposanten én niet-exposanten. De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Gold & Green, Deliverect, Pure Pacific, Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de 21e keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Horecava biedt net als vorig jaar de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het TrendLAB. De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2022 in RAI Amsterdam.

De Horecava heeft de vakprijs in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken en innovatie in de foodservice branche in Nederland te stimuleren. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2020, komt in aanmerking voor de gerenommeerde prijs. Juryvoorzitter Hayk Simons: “Juist in deze tijd zijn er veel noviteiten/vernieuwingen binnen alle markten en dus ook de horecabranche. Schrijf je in en krijg net zoveel publiciteit als voorgaande genomineerde en winnaars!”

Kansen voor exposanten én niet-exposanten: Iedereen kan mee doen aan de innovatieverkiezing, zowel exposanten als niet-exposanten. De verkiezing biedt zo een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in vier categorieën: Food & Beverage – .         Equipment & Services – Concepts, Interior & Design – Digital, Apps & Social Media.

De jury beoordeelt de inzendingen op vier hoofdcriteria: het innovatieve karakter, omzet- en rendement kansen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren. Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid en wordt één inzending beloond met de Duurzaamheid Award Karel de Vos, vernoemd naar de initiatiefnemer van deze wedstrijd. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie, die de sector een verfrissende impuls geeft en geproduceerd is met respect voor mens, dier en planeet.

De jury, bestaande uit professionals uit de foodservicewereld maakt op vrijdag 19 november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury. Na beoordeling kiest de jury de winnaars per categorie, de winnaar van Duurzaamheid Award Karel de Vos en de overall winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, maandag 10 januari, tijdens de officiële opening.

Inzendingen kunnen worden ingediend via horecava.nl/beurs/horecava-innovation-award/

Expositie in het TrendLAB

De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen daarom alle inzendingen tegen betaling van slechts € 200,- de beschikking over een display in het TrendLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij ruim 55.000 bezoekers. Informatie over deelname, criteria en voorwaarden is te vinden op horecava.nl/beurs/horecava-innovation-award/

De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2022 in RAI Amsterdam.