InterContinental Chongqinf Raffles city

InterContinental® Hotels and Resorts blijft wereldwijd sterk groeien en investeren. IHG® viert de officiële opening van InterContinental® Chongqing Raffles City. InterContinental Chongqing Raffles City is gevestigd op het Chao Tian Men Square in het centrum van Chongqing, China en maakt deel uit van het iconische Raffles City-complex – een nieuw, modern monument. Het hypermoderne hoogbouwhotel is gelegen aan de samenvloeiing van de Yangtze en de Jialing Rivier en ligt dicht bij beroemde lokale attracties zoals Jiefangbei en Hongyadong. Het hotel beslaat de bovenste verdiepingen van een van de hoogste torens en maakt deel uit van The Crystal, een iconische wolkenkrabber van 300 meter lang, die de top van vier wolkenkrabbers op de 42ste verdieping met elkaar verbindt. Gasten kunnen genieten van een majestueus uitzicht op dit volledig beglaasde observatiedek en het intercontinentale leven ervaren met een uniek perspectief op zowel de stedelijke skyline in de stad als op de groene heuvels daarachter.

De wereldberoemde architect Moshe Safdie en zijn team hebben zich laten inspireren door het unieke terrein en de cultuur van de regio om met de acht wolkenkrabbers van Raffles City Chongqing een beeld van krachtige zeilen te creëren. Dit unieke hotel is geïnspireerd op de jachthutten en beschikt over 380 luxe kamers en suites van de 44e tot 65e verdieping met een panoramisch uitzicht en ramen van vloer tot plafond. Om te herbronnen of te ontspannen kunnen de gasten zich onderdompelen in het 25 meter lange overloopzwembad of een bezoek brengen aan het fitnesscentrum op de 43e verdieping. Jing Dining Room & Bar is het kenmerkende restaurant van het hotel en serveert een unieke mix van Cantonese gerechten en Chongqing’s lokale specialiteiten met een ongeëvenaarde creativiteit. Drankjes kunnen worden gedronken in The Maven of in Horizon, de lobby lounge, die hoog op 250 meter hoogte ligt, is bezaaid met bomen en groene planten en creëert zo de sfeer van een bos in de wolken.

InterContinental® Hotels & Resorts is al sinds 1946 pionier op het gebied van luxe reizen over de hele wereld en verrast gasten al tientallen jaren met nieuwe internationale bestemmingen – van historische gebouwen tot stadsmonumenten, tot onderdompelende resorts in elke regio van de wereld. 2020 en 2021 zijn geen uitzondering, want het merk breidt zijn baanbrekende portfolio uit in opkomende reis-hotspots, met signeersessies en nieuwe openingen in gloednieuwe gebouwen en erfgoedrestauraties.