InterContinental Lyon – Hotel Dieu luidt een nieuw tijdperk van luxe in

De opening van InterContinental® Lyon – Hotel Dieu komt er na een uitgebreide restauratie van vier jaar van een van de meest iconische gebouwen van de stad, het voormalige ziekenhuis (‘Hôtel Dieu’). De renovatie van het Grand Hôtel-Dieu-complex is de grootste particuliere transformatie van een historisch monument in Frankrijk tot nu toe. InterContinental Lyon – Hotel Dieu maakt deel uit van het Grand Hôtel Dieu en werd opnieuw ontworpen door de beroemde binnenhuisarchitect Jean-Philippe Nuel. Hij richtte zich op het behoud van de oorspronkelijke schoonheid en architectuur en bood tegelijkertijd een hedendaags, ingetogen luxueus ontwerp dat geworteld is in de geschiedenis van Lyon en het gebouw zelf.

Lyon was ooit de hoofdstad van de Europese zijde-industrie en speelde een centrale rol in de handel tussen oost en west. Dit leidde tot een bloeiende lokale zijde-industrie die nog steeds een belangrijk onderdeel is van de cultuur van de stad. De stad is ook beroemd om zijn bloemsierkunst, die al vroeg een bron van inspiratie was voor de plaatselijke zijde-industrie – een belangrijk ontwerpthema van het hotel. De prestigieuze Lyonnais-zeefdrukmaker Verel de Belval, dochteronderneming van de Hermès-groep, heeft op maat gemaakte zeefdrukken ontworpen die in alle kamers en openbare ruimtes worden weergevonden in zeefdrukpanelen, kussens en zacht meubilair. Deze rijke stoffen contrasteren perfect met de oorspronkelijke architectonische kenmerken zoals stenen vloeren, gepleisterde muren en houten plafonds. Dit ‘monastieke en toch verfijnde’ ontwerp is geïnspireerd op het historische gebruik van het gebouw – als het ziekenhuis van de stad voor meer dan 800 jaar – in combinatie met de wens om reizigers van over de hele wereld een luxueuze gastvrijheid te bieden.

Tom Rowntree, Vice President, Global Luxury Brands IHG: “InterContinental staat bekend om het transformeren van historische gebouwen in prachtige locaties met behoud van hun historische geest, en InterContinental Lyon – Hotel Dieu is daar een perfect voorbeeld van. Dit nieuwe hotel is het 6de in de opmerkelijke InterContinental portefeuille in Frankrijk, met onder andere Carlton Cannes, Marseille – Hotel Dieu en Parijs – Le Grand. Lyon is een stad boordevol verfijning, cultuur en rijke geschiedenis, waardoor er perfect past bij InterContinental als pionier op het gebied van nieuwe luxe bestemmingen over de hele wereld”.

Le Dôme Bar ligt in het hart van het hotel onder de grote koepel, een van de meest adembenemende kenmerken van InterContinental Lyon – Hotel Dieu. Oorspronkelijk huisvestte de koepel een kapel, maar vandaag de dag is het een ruimte waar hotelgasten en de lokale bevolking samen kunnen komen onder het 32 meter hoge plafond. Oorspronkelijk ontworpen door Jacques-Germain Soufflot, architect van het Pantheon in Parijs, werd hij tijdens het project weggeroepen en hij zag de koepel nooit afgewerkt. De koepel is sindsdien tot zijn eerbetoon genoemd als de ‘Soufflot Dome’. De bar Le Dôme is de hele dag geopend voor een drankje en lichte hapjes. Traditionele, lokale producten staan centraal in de kenmerkende cocktails en Le Dôme biedt een frisse draai aan de beroemde roze praliné, een traditionele Lyonse banketbakkerij, die wordt gecombineerd met wodka, roze champagne en citroen. Gasten van Club InterContinental kunnen genieten van het uitzicht op de grote koepel vanaf het balkon op de eerste verdieping van de Club InterContinental Lounge. Het restaurant van het hotel, Epona, strekt zich uit langs de voorgevel van het hotel en opent naar een binnenplaats en tuin. Chef-kok Mathieu Charrois biedt Lyonnaise gerechten van wereldklasse met een moderne twist. Het hoofdrestaurant van het hotel is geopend voor ontbijt, lunch en diner en is een bestemming op zich.

Van de 34 suites in het hotel is de 150 m² grote presidentiële suite de grootste suite in Lyon, ze biedt een modern, luxe design, gedecoreerd in poederroze tinten en elegante bloemmotieven. Vanuit de woonkamer van de presidentiële suite kunnen gasten genieten van een uniek uitzicht op de grote koepel, met uitzicht op de prachtige ruimte vanaf de eigen privébalkons van de suite.

De meest karakteristieke van de 144 kamers van InterContinental Lyon – Hôtel-Dieu zijn de 28 Duplexsuites, die grote verticale ramen hebben met uitzicht op de Rhône rivier, met behoud van de grandeur en de gevel van het oorspronkelijke gebouw. Wat de Duplex suites uniek maakt, is het feit dat de gasten vanaf de tussenverdieping binnenkomen om in eerste instantie van het uitzicht op de rivier te genieten vooraleer ze de trap afgaan naar de badkamer en slaapkamer.

InterContinental Lyon – Hotel Dieu beschikt ook over 1.500 m2 flexibele congres- en ontvangsthallen; L’Académie. Dit is een van de grootste conferentiecentra in de wijk Presqu’île (schiereiland) en in het centrum van Lyon, met 12 vergaderzalen op vier verschillende niveaus, allemaal met natuurlijk daglicht. Voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning is het Grand Hôtel Dieu-complex de thuisbasis van Le Tigre Spa, waar zich een Hammam, een 24-uurs fitnessruimte, een sauna en een stoombad, en Pilates- en yogalessen bevinden. Deze oase van rust ligt op slechts 1 minuut lopen van het hotel.

Deze opening markeert het 6e InterContinental hotel in een prachtig historisch gebouw in Frankrijk, dat zich bij de familie van InterContinental Paris – Le Grand, InterContinental Paris – Avenue Marceau, InterContinental Carlton Cannes, InterContinental Marseille – Hotel Dieu en InterContinental Bordeaux Le Grand Hotel aansluit.

InterContinental Hotels & Resorts is het grootste luxe hotelmerk ter wereld met meer dan 204 InterContinental hotels die wereldwijd geopend zijn en 60 nieuwe hotels in de pijplijn, die de portefeuille van het merk zullen uitbreiden naar de meest gewilde bestemmingen over de hele wereld. Dit jaar zullen InterContinental Hotels & Resorts prachtige resorts openen in de Malediven, Hayman Island, Phuket en Beppu, evenals de terugkeer van het merk naar Edinburgh in de historische George Street. Foto’s Eric Cuvellier