InterContinental maakt zijn debuut in Bulgarije

InterContinental® Hotels & Resorts is met de opening van het InterContinental® Sofia, nu ook in de Bulgaarse hoofdstad Sofia aanwezig. De met cultuur overladen hoofdstad Sofia, combineert geschiedenis en moderniteit met zijn koepelkerken en Ottomaanse moskeeën met opvallende historische architectuur. Doordrenkt van historische charme, biedt het reizigers een culturele ontsnapping en tevens de dynamiek en energie van een stad in de lift.

Het hotel beschikt over 194 kamers, waaronder 27 Club-kamers en 37 suites. Geïnspireerd door de levendige geschiedenis, biedt het hotel een uitzonderlijk comfort en een unieke geest, die Sofia belichaamt.

Gelegen in het centrum van de stad, kunnen de gasten in de onmiddellijke omgeving kennis maken met het rijke culturele leven en historische aureool van Sofia: het parlementsgebouw van Bulgarije, daterend uit de jaren 1880 ligt om de hoek, er is het Tsar Liberator Monument, een beroemd standbeeld ter ere van de Russische keizer Alexander II, en de met goudkoepels bekroonde St Alexander Nevski Cathedral, een van de grootste Oosters-orthodoxe kathedralen ter wereld. Sofia is omgeven door een uitgestrekt parklandschap en ligt aan de voet van de Vitosha-berg, waarvan het silhouet zichtbaar is door de hele stad en een onlosmakelijk deel uitmaakt van het landschap van Sofia. Gasten die willen genieten van de frisse berglucht, kunnen het hele jaar door skiën in de winter en er in de zomer wandelen.

Alle kamers en suites zijn volledig uitgerust met een flatscreen-tv, een bank om te ontspannen en een grote werktafel voor zakenlui. Gasten die verblijven in de InterContinental Club Kamers hebben volledige toegang tot de InterContinental® Lounge Club, een exclusieve ruimte die openstaat voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. In de lounge kunnen gasten ontspannen, werken en ontspannen met een gratis ontbijt of hapjes.intercontinental-sofia-5513250929-2x1

Voor zakenreizigers ligt InterContinental Sofia op een steenworp afstand van het financiële centrum van de stad. Het hotel biedt een ruime event en business infrastructuur met o.m. een zaal voor 240 gasten met multifunctionele faciliteiten en on-site evenementenplanners. Het hotel heeft ook een 24-uursbusinesscentrum en een fitnessruimte die de klok rond open is.

InterContinental Hotels & Resorts heeft meer dan 70 jaar ervaring. Toegewijd aan diegenen die de glamour en opwinding van fascinerende plaatsen op prijs stellen en ervan genieten, is het merk met 63 hotels aanwezig in ‘s werelds belangrijkste steden en resorts, waarvan 33 hotels zich in Europa bevinden.