Internationale keten Motel One opent eerste hotel in Brussel

Design, Brusselse kant, chocolade met Belgisch koninklijk tintje aan de Rue Royale of beter de Koningstraat! De snelgroeiende Duitse budget designhotelketen Motel One breidt in rap tempo uit. Motel One opent haar eerste hotel in de BeNeLux in Brussel, de stad die bekend staat om zijn historisch erfgoed, chocolade en kant. Het nieuwe 490 kamers tellende Motel One ligt aan de Rue Royale in het centrum van de stad. Motel One heeft de filosofie “Great design for little money” en richt zich op stedentrippers en zakenreizigers die op zoek zijn naar een centraal gelegen hotel met design en kwaliteit voor een scherpe prijs.

Motel One Brussel is midden in het centrum gevestigd aan de Koningstraat 120. De St. Michiel’s kathedraal en de Grote Markt liggen op loopafstand. De Lounge van elk Motel One hotel speelt in op de karakteristieken van de bestemming met een thematische inrichting. In de “One Lounge” van Motel One in Brussel bestaat het thema uit kant, chocolade, bier en het Belgische koningshuis. De speciaal voor de Motel One keten ontworpen en geproduceerde loungebanken van ontwerper Baxter zijn in Brussel uitgevoerd met Brusselse kant. Ook de Motel One karakteriserende “Egg Chairs”, origineel ontworpen door de Deense ontwerper Arne Jacobsen, zijn met kant uitgevoerd. Het hotel is niet alleen gelegen aan de Koningstraat, ook vind je hier een kunstwerk van de eerste Belgische koning Leopold I en koningin Louise d’Orléans. Er wordt Belgische chocolade gepresenteerd in vitrines en een kunstwerk vertelt de geschiedenis van de cacaoboon. Naast het gebruikelijke drankassortiment wordt een speciale selectie Belgische bieren geserveerd. Aan de achterzijde van het 490 kamers tellende hotel bevindt zich een binnenplaats met zonnige tuin en lounge.

De kamers zijn klein maar slim ingedeeld met een comfortabel bed, bureau, fauteuil, airconditioning en flatscreen-tv. De ‘en’ suite badkamers van donker graniet zijn uitgerust met een Dornbracht wastafel en regendouche. Prijzen zijn vanaf €79 exclusief ontbijt, voor een 2de persoon in de kamer betaal je elke werkdag €15 extra, toeslag die tijdens het weekeinde wegvalt. Voor het ontbijt wordt een meerprijs gerekend van €7,50 per persoon per dag. In het kameraanbod zitten een 10-tal kamers standaard uitgerust voor personen met een handicap, zo nodig kan dit segment met een 6-tal moduleerbare kamers worden aangevuld. Anderzijds biedt Motel One een 11-tal kamers met privé terras waarbij de gasten een panoramisch zicht over een gedeelte van de hoofdstad meekrijgen, hiervoor wordt een toeslag van €20 per nacht verrekend, in ruil alleszins een exclusief aanbod. In samenwerking met een privé maatschappij worden eveneens een 200-tal parkeerplaatsen aangeboden, alleszins een absoluut pluspunt in hartje Brussel, bovendien komt er een directe toegang tussen het Motel en de parkeergarage, in dezelfde unit worden tevens een 30-tal parkeerplaatsen voor fietsen voorzien. In elk hotel van Motel One kan gebruik gemaakt worden van gratis WiFi door het hele hotel of een One Lounge iPad.

Belangrijk is de strategie van Motel One is aldus de heer Philippe Weyland, het feit dat de keten alle kamers om de vijf jaar volledig vernieuwd zodat gasten steeds in een modern en eigentijds karakter terechtkomen. De lobby of beter de Lounge van elk Motel One staat open voor iedereen, ongeacht of het gaat om een toevallige passant, een nieuwsgierige bewoner uit de buurt of zakenlui om ongestoord vaneen drankje te genieten, een perfecte uitnodiging trouwens om de sfeer op te snuiven en zelf klant te worden van Motel One.

Adres: Motel One Brussel, Koningstraat 120, B-1000 Brussel. www.motel-one.com