Internationale Luchthaven Oostende-Brugge en Piano’s Maene …

Internationale Luchthaven Oostende-Brugge en Piano’s Maene overhandigen piano ter waarde van €1699 aan winnaar van pianowedstrijd

 

Met de gedachte ‘vertrekken met een positieve noot’ plaatste Luchthaven Oostende-Brugge, in samenwerking met Piano’s Maene uit Ruiselede, in mei 2019 een piano in de vertrekhal van het luchthavengebouw. Vele reizigers trakteerden de aanwezigen in de vertrekhal op een prachtig pianoconcert. Wie een filmpje van zichzelf instuurde terwijl hij/zij de piano bespeelde maakte ook kans om zelf een piano te winnen.

Uit de vele inzendingen werden Ella (11), Cas (8) en Julie (7), de drie kinderen van Katrien van Pelt en Paul Van Campfort uit het Antwerpse Zandhoven verkozen tot winnaar. Zij ontvingen een Doutreligne Sontota piano ter waarde van €1699 geschonken door Piano’s Maene uit Ruiselede.

Katrien Van Pelt: “De kinderen zijn zeer blij met de piano. Ze kunnen niet wachten om hem thuis te bespelen. Ella, Cas en Julie hebben de vertrekkende passagiers die dag een mooi miniconcert gegeven. Zelf vertrokken we niet op reis. We waren op weekend aan de kust en besloten te gaan eten in het Belair Restaurant op de luchthaven. Toen we de piano zagen staan, waagden we onze kans.”

Mooie lokale samenwerking

De luchthaven kijkt zeer positief terug op de samenwerking met Piano’s Maene uit Ruiselede. We hebben gemerkt dat de piano zeer veel bespeeld werd. De ene noot al wat zuiverder dan de andere, maar iedereen startte zijn reis wel met een positieve noot.

Stefaan Vanfleteren, CEO Piano’s Maene: “De piano is nog steeds de koning onder de muziekinstrumenten en het is onze taak, als ambassadeur van de piano, om zo veel mogelijk mensen met het instrument in contact te brengen. Het is verrassend hoeveel pianisten er op de luchthaven voorbij komen en hoe dit zorgt voor een ongelooflijke sfeer voor de wachtende passagiers.”

Doutreligne is de eigen creatie van Piano’s Maene en biedt piano’s tegen zeer concurrerende prijzen. Alle materialen en onderdelen zijn van de beste kwaliteit en worden met vakmanschap gemonteerd, waardoor de Doutreligne-Maene Selection garant staat voor een onberispelijke kwaliteit en jarenlang muzikaal genot.

Piano’s Maene werd opgericht in 1938 en is met meer dan 80 medewerkers, 6 winkels, een pianomuseum en een wereldvermaard atelier één van de grootste pianobedrijven in Europa. Het familiebedrijf is eigendom van Chris Maene en zijn twee zonen, Frederic en Dominique