Intolerant? Da’s ambetant !

Bijna 1 op de 5 Belgen is lactose-intolerant en het aantal Belgen dat kampt met een glutenintolerantie wordt geschat op 1 à 2%. Dat is veel en dat is vooral heel ambetant. Bio-Planet lanceert daarom INTO, een gids into leven met intoleranties. Wat je kan verwachten? Smakelijke recepten, nuttige weetjes, handige tips & tricks en een uitgebreide selectie aan producten die je wél mag eten. Dat alles rechtstreeks in je mailbox, heerlijk!

Met meer dan een derde (36%) lactosevrije- en (35%) glutenvrije producten van het volledige assortiment is Bio-Planet dé winkel voor mensen die kampen met voorgenoemde intoleranties óf voor zij die gluten en/of lactose bewust niet eten. Daarmee zet Bio-Planet full force in op een ruim en lekker voedingsaanbod dat goesting geeft. Want bewuster eten is een zoektocht naar informatie, naar lekkere ingrediënten, naar minder maar toch een gevoel van meer. En dat alles zonder aan smaak te moeten inboeten.

Bovenop is er minstens één gluten-/ lactosevrije variant te vinden in elke relevante productgroep. Om het overzichtelijk te houden, staan al die producten ook steevast aangeduid met opvallende icoontjes. And last but not least, ook de website staat bol van heerlijke recepten voor gluten- en lactosevrije gerechten.

INTO intoleranties

Dat zijn nieuwsbrieven bomvol inspiratie om ook zonder gluten of lactose volop van ‘t leven te genieten. Het startschot wordt gegeven met een wekelijkse portie aan inspiratie en dit gedurende vier weken. Nadien volgt maandelijks een verrijkende update over nieuwe producten en recepten. Voor wie nog niet overtuigd was, bij Bio-Planet gaan ze er écht voor!

Hou even halt bij het winkelrek “Is da glutenvrij?”

LIMA original glutenvrije muesli – €6,95/st – Lima, pionier in bio, heeft al 65(!) jaar ervaring in biovoeding. Lima is ontstaan uit de ontmoeting tussen de Belg Pierre Gevaert en de Japanner Georges Ohsawa, grondlegger van de macrobiotiek. Hoewel de term ‘bio’ nog niet bestond, beseften ze bij Lima al heel vroeg dat controleren op pesticiden belangrijk was. Al hun leveranciers kregen een lastenboek mee, wat aan de basis lag van de biobeweging in Vlaanderen. Al hun producten zijn geschikt voor specifieke noden zoals glutenvrij, lactosevrij en zoutarm.

GENEROUS Sylvain speculoos – €4,19/st –  Generous is een ambachtelijke koekjesfabriek die zich toegespitst heeft op het maken van biologische en glutenvrije, maar vooral erg lekkere koekjes! Ze laten zich in hun atelier in Brussel inspireren door puur smaakplezier en doen op die manier de Belgische koekjes- en bakkerijtraditie eer aan. Ze beschouwen het als hun hoogsteigen uitdaging om mensen die geen gluten verdragen toch nog kwalitatieve en echt heerlijke lekkernijen te laten genieten.

“Daar zit toch geen lactose in eh?”

PROVAMEL Barista haver Bio – €3,59/st : is een assortiment biologische, plantaardige drinks. Bij Provamel geloven ze in een wereld waarin voeding van het land komt, niets kunstmatig en uitsluitend wat de natuur voor ons in petto had. Ze kiezen voor soja, haver, rijst of amandelen en hazelnoten voor kleine, lokale biologische boeren uit Europa en ontwikkelen persoonlijke relaties met hen. Zo zijn ze verzekerd van wederzijds respect en vertrouwen, duurzaamheid en kwaliteit.

WILOCO pure chocolade – €2,45/st – Lactosevrije donkere chocolade met kokosbloesemsuiker en rijstmelk- poeder. Wiloco is ontwikkeld uit de vraag naar lactose- en glutenvrije chocolade. Daarmee zetten ze in op zorgeloos genot en streven ze ernaar iedereen te kunnen laten genieten van hun lekkernijen. Het merk kiest met kokosbloesemsuiker ook bewust voor het gebruik van een ongeraffineerde trage suiker.