Italiaanse Dolomieten: het ultieme wintergevoel

Val Gardena opent op 5 december het wintersportseizoen. Val Gardena ligt in de Italiaanse Dolomieten en is een populair wintersportgebied onder Nederlandse gezinnen, mede door de culinaire hoogstandjes, en bestaat uit drie verschillende dorpen: S. Cristina, Selva en Ortisei. De vallei heeft in de wintermaanden een bijzondere aantrekkingskracht door het spectaculaire uitzicht op het gebergte, de vele zonuren en de Italiaanse flair. De positieve ervaringen van afgelopen zomerseizoen met betrekking tot de coronamaatregelen vormen de basis voor het winterseizoen.

Val Gardena is onderdeel van de ‘Dolomiti Superski, ’s-werelds grootste skiverband en geeft toegang tot 500 kilometer aan geprepareerde afdalingen. Het gebied kent meer dan 7000 vierkante meter aan natuur per gast. Het gebied telt 15 skifaciliteiten, 30 kilometer aan sneeuwvrije hike paden en 115 kilometer aan cross-country pistes die allemaal bereikbaar zijn per voet, slee of ski’s.

Maatregelen voor gasten

Voor gasten die willen genieten van een wintervakantie in Val Gardena gelden de basisregels met betrekking tot het coronavirus: houd 1 meter afstand, draag een masker dat neus en mond bedekt als de sociale afstand niet mogelijk is bij liften, restaurants en winkels en was en desinfecteer regelmatig de handen. Op diverse punten zijn desinfectiemiddelen te vinden. Bij symptomen, verlaat de kamer niet en informeer de accommodatie.

Algemene maatregelen

Liften : Het liftbedrijf heeft haar organisatie aangepast zodat er een goede verdeling is van de gasten. Daarnaast rijdt de skibus met een verhoogde frequentie.

Hutten & publieke gelegenheden : In de 65 traditionele hutten zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Het eten wordt bijvoorbeeld aan de tafels geserveerd en de grote, zonnige terrassen bieden extra zitplaatsen aan. Alle activiteiten van het Val Gardena Active Programme met lokale gidsen, vinden in kleinere groepen plaats. Zoals bijvoorbeeld de sneeuwschoenwandelingen en de winterhikes. Tenslotte worden alle kabelbanen, toiletten en andere publieke gelegenheden dagelijks gedesinfecteerd.

Service : Voor repatriëring en verzorging van positieve COVID-19 gevallen is er een noodservice. De Aiut helicopter rescue service, het 24 uur noodnummer, is gevestigd in Val Gardena. Het personeel krijgt regelmatig interne trainingen over de huidige corona maatregelen. Het COVID-19 Test Center in Val Gardena beoordeelt verdachte gevallen en geeft certificaten vrij voor uw terugreis. De internopgeleide beveiligers geven informatie over bestaande veiligheidsmaatregelen. Het personeel draagt een masker dat mond en neus bedekt, hun temperatuur wordt dagelijks gecheckt en er worden dagelijks examens afgenomen.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden in Val Gardena

De annuleringsvoorwaarden in Val Gardena zijn aangepast. Zo is een annulering gratis wanneer het land van herkomst reisbeperkingen oplegt. Er geldt gratis annulering tot 48 uur voor aankomst van de skiverhuur en skischool wanneer de gast of een van zijn medereizigers positief getest is op Covid-19. Ook worden dagen terugbetaald waar er geen gebruik wordt gemaakt van de accommodatie, skiverhuur en skischool voor gasten of zijn medereiziger(s) die positief getest zijn op Covid-19 door het Covid-19 Test Center Val Gardena. Voor meer informatie over de annuleringsvoorwaarden van de accommodatie, neem rechtstreeks contact met ze op. Als laatste, de normale annuleringsvoorwaarden gelden voor andere ziektes en gebeurtenissen.

Dit zijn de huidige veiligheidsmaatregelen van de lokale overheid van Zuid-Tirol. Door de huidige situatie worden deze maatregelen regelmatig aangepast in overeenstemming met de provinciale wetgeving.