ittala introduceert twee complementaire kleurvariaties Taika mok

Taika is een van Iittala’s meest kenmerkende en geliefde collecties. De magische wereld van Taika heeft mensen over de hele wereld betoverd met zijn folkloristische en mystieke patronen van de Finse ontwerper Klaus Haapaniemi. Iittala introduceert twee nieuwe kleurvariaties voor de zwarte Taika 15e verjaardag mok met rode en linnen edities.

De Taika (Fins voor ‘magie’) serie, ontworpen door Klaus Haapaniemi voor Iittala in 2007, heeft zich gevestigd als een van Iittala’s meest geliefde series over de hele wereld. De zeer kenmerkende illustraties van de serie vertellen verhalen die de verbeelding meenemen naar de geheimen van de wilde Noordse natuur en de Finse folklore.

De rijke stijl van Haapaniemi’s illustraties gecombineerd met de gestroomlijnde en vereenvoudigde vormen van de items van de collectie ontworpen door een andere Finse ontwerper, Heikki Orvola, creëren een tijdloze en fascinerende collectie.

In 2022 ontwierp Haapaniemi een nieuwe, speciale editie in zwart vol atmosfeer om de 15-jarige mijlpaal te markeren en alle Taika-liefhebbers over de hele wereld. Als uitbreiding voor de zwarte Taika jubileummok introduceert Iittala twee complementaire kleurstellingen, rood en linnen, voor het geliefde ontwerp.

Scandinavische esthetiek gecombineerd met speelse en mystieke dimensies

De illustratie is gebaseerd op Haapaniemi’s levendige jeugdherinnering van een majestueuze kraanvogel in een veengebied. De sierlijke lijnen van de kraanvogels en de kleuren en vormen van de omringende natuur creëren een kalme en inspirerende sfeer. De nieuwe rode of linnen achtergrondkleur laat de figuren beter uitkomen.

De royale mok (0,4l) is ideaal voor warme dranken in de winterkou. Hij kan worden gecombineerd met andere Taika mokken om een magisch geheel te creëren of om interesse en gelaagdheid te brengen in een tafelsetting in combinatie met Iittala’s eenkleurige artikelen. De gelimiteerde mok is ook een perfect cadeau-idee. Een mokkenset van 2 stuks is verkrijgbaar in een geschenkdoos met het Taika patroon.

Klaus Haapaniemi  (1970) is een internationaal erkende, in Londen gevestigde Finse ontwerper. Zijn ontwerpbenadering is beïnvloed door de natuur, Finse folklore en traditionele decoratieve kunst met een moderne twist.

Professor Heikki Orvola (1943) is een van de meest invloedrijke levende Finse ontwerpers. In de loop der jaren heeft Orvola onder meer glas, keramiek, gietijzer, glazuur en textiel gecreëerd.

Taika mug 0.4L linnen –  € 27.90 – Taika mug 0.4L red – € 27.90