Japan verwelkom 3de Hotel Indigo in kleurrijk kasteelstadje Inuyama

IHG Hotels & Resorts zet de opwindende dynamiek van het merk Hotel Indigo voort en breidt zijn boutique-footprint uit met de opening van het derde Hotel Indigo in Japan – Hotel Indigo Inuyama Urakuen Garden. Gelegen in de Urakuen Garden samen met Inuyama’s nationale schat, het Jo-An theehuis, en gelegen aan de tijdloze Kiso rivier en Inuyama kasteel, leent de unieke omgeving zich voor een overvloed aan buurtverhalen en gedenkwaardige gastervaringen.

Inuyama is een tijdloze stad vol levendige festival cultuur en keuken. Het Inuyama-kasteel is een van de oudste kastelen van Japan en ligt aan de voet van glooiende heuvels met een indrukwekkend uitzicht op de Kiso-rivier, en biedt spectaculaire taferelen tijdens het Sakura-seizoen. De tuinen van Hotel Indigo Inuyama Urakuen Garden openen de poort naar het creëren van een onvergetelijke ervaring, waarbij de moderne charme van Hotel Indigo wordt gecombineerd met de historische verhalen van de omgeving. De tuin is het hart van het hotel en bestaat uit negen zones, waaronder een mysterieus wandelpad dat dient als proloog voor twee nationale schatten: het Jo-An-theehuis en het Inuyama-kasteel. De wandelpaden in de tuin roepen een gevoel van ‘tijdreizen’ op en voeren gasten langs contrasten van hedendaagse, levendige patronen, majestueuze landschappen en adembenemende uitzichten op Inuyama.

Net zoals geen twee wijken hetzelfde zijn, zijn geen twee Indigo-hotels hetzelfde. Elk pand is ontworpen om op unieke wijze de lokale cultuur en geschiedenis van het gebied te weerspiegelen. Inuyama komt tot leven met 156 gastenkamers die zijn geïnspireerd op de levendigheid van de stad, inclusief grote muurschilderingen boven het beddengoed met bergmotieven die doen denken aan de uitgestrekte heuvels, vergezichten en het speelse karakter van de regio.

Gasten vervolgen hun reis door de motieven van de buurt met een restaurant- en barsfilosofie die is gebaseerd op de rijkdom van de Inuyama-smaken. Indigo Home Kitchen Yamateras heerst als het signature restaurant van het hotel en richt zich op de traditionele, nostalgische eetcultuur van de regio met seizoensgebonden producten en lokale specialiteiten. Verhalen van de buurt zijn verweven in de gerechten en de cocktails. Voor een grillige ontsnapping aan de festivalcultuur van de stad is er BAR Yoyama, een levendige bar geïnspireerd op de 13 yama-motieven (‘praalwagens’) met karakuri gemechaniseerde poppen, een geliefd onderdeel van het Inuyama Festival. Ook calendrische schermen sieren de bar, een kenmerk van het Jo-An-theehuis.

Hotel Indigo Urakuen Garden biedt ultieme ontspanning met de enige traditionele onsen (warmwaterbron) van de regio: Inuyama Onsen Hakutei no Yu. De onsen is een prachtige, natuurlijke warmwaterbron, zowel binnen als in de open lucht, met duidelijke alkalische eigenschappen om de huid te helpen zuiveren, en de tegels zijn geïnspireerd op de Kiso rivier. Het hotel is ook de thuisbasis van een fitnesscentrum ingericht met houten louvres en Japanse patronen.

Voor geïnspireerde vergaderingen en evenementen is de Hibiki-zaal een energieke ruimte waar gasten de vier seizoenen van Japan kunnen ervaren door ramen van vloer tot plafond. Designelementen zijn gebruikt om de omgeving te weerspiegelen, met een combinatie van lantaarns en houten frames geïnspireerd op het Inuyama Festival op het plafond, en patronen van de rimpelingen en gloed van de Kiso rivier door het tapijt.

Hotel Indigo Inuyama Urakuen Garden is de derde Hotel Indigo-eigendom die in Japan wordt geopend, na de succesvolle openingen van Hotel Indigo Hakone Gora in januari 2020, en Hotel Indigo Karuizawa in februari 2022, en de eerste in de regio Tokai.