Johan Maertens, nieuwe CEO van VLM

SHS Aviation B.V., het moederbedrijf van VLM, deelt mee dat Johan Maertens (46) benoemd werd tot nieuwe Chief Executive Officer van VLM. Als accountable manager volgt hij COO Carl Runge op.

Johan Maertens is jurist van opleiding.  Na het behalen van zijn diploma aan de KU Leuven studeerde hij Internationaal Recht aan de American University in Washington D.C. In 2000 stapte Maertens van het advocatenkantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick over naar Sabena waar hij Legal Adviser werd.  In 2002 werd hij benoemd tot Vice President Legal van Brussels Airlines.  Drie jaar later trok hij in opdracht van Brussels Airlines naar Afrika om er lokale luchtvaartprojecten te ontwikkelen en te begeleiden.

In 2008 ging Johan Maertens aan de slag bij bij Lufthansa Consulting, waar hij als managing consultant vooral werkzaam was op strategische projecten voor verscheidene luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk in Afrika.  Vóór VLM werkte Maertens in Congo Brazzaville, waar hij in 2012 benoemd werd tot Deputy CEO en COO van de nationale luchtvaartmaatschappij ECAir.

VLM biedt op dit ogenblik aan van Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, London City Airport, Maribor, München, Rostock en Zurich. Vanaf 1 oktober worden nog twee routes aan het netwerk toegevoegd, nl. Antwerpen-Manchester en de lijn tussen de Luchthaven Oostende-Brugge en Manchester. Daarnaast worden de VLM-toestellen ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten.

Bij VLM zijn meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren.

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De andere 40% is eigendom van Chinese investeerders. SHS Antwerp Aviation ontwikkelt luchtvaartactiviteiten onder de merknaam ‘VLM’.

www.flyvlm.com