Johannesburg: Afrika’s 2de Radisson RED hotel

De koele barometer van Johannesburg’s toch al levendige Rosebank district is RED heet geworden met de opening van Radisson RED Johannesburg Rosebank. Het eerste Radisson RED-hotel in de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng en pas het tweede dat Afrikaanse bodem raakt na de succesvolle opening van zijn tegenhanger in Capeton in 2017, is dit nieuwbouwhotel, gelegen aan Oxford Parks, een levendig gemengd gebied met appartementen, winkeliers, restaurants en kantoren.

Het hotel ligt in het kosmopolitische financiële centrum van Zuid-Afrika, Johannesburg, in een van de meest trendy zakencentra, het lommerrijke Rosebank, op slechts een paar minuten afstand. Bezoekers kunnen een levendig hotelconcept verwachten dat is gecreëerd voor de volgende generatie reizigers met een moderne en creatieve mentaliteit. Met 222 standaardkamers en suites is Radisson RED Johannesburg Rosebank een gedurfde en trendy toevoeging aan Rosebank, geïnspireerd door lokale kunst, muziek, mode en mensen. Het hotel brengt de gedurfde merkethos van Radisson RED tot leven met zijn eclectische kunst en kleurrijke accenten in het interieurontwerp, waaronder op maat gemaakt behang met Afrikaanse prints voor elke verdieping, straatkunst die elke zes maanden zal rouleren en hightech toevoegingen zoals een interactieve digimuur en Chromecast-televisies in elke kamer.

In navolging van het zusterhotel in Kaapstad, dat werd uitgeroepen tot beste rooftop bar van de stad, beschikt Radisson RED Johannesburg Rosebank ook over een trendy Rooftop Bar & Terrace waar gasten een duik kunnen nemen in het zwembad op het dak en kunnen genieten van exclusieve DJ-sets, cocktails en heerlijk eten – en dat alles met een ongeëvenaard, panoramisch uitzicht over de stad. Gasten kunnen ook genieten van het bruisende culinaire aanbod van het hotel, zoals de OUI Bar + KTCHN, waar men de hele dag kan dineren en die gemakkelijk bereikbaar is vanaf de hoofdweg van Rosebank. Hier brengt chef-kok Genghis San de smeltkroes van culturen in Johannesburg tot leven met menu’s die een combinatie zijn van favoriete maaltijden en onverwachte lekkernijen.

Of het nu gaat om een professionele conferentie, modeshow of strategie brainstorm, de flexibele ruimtes van Radisson RED Rosebank Johannesburg beloven te inspireren. Uitgerust met moderne technologie, ervaren event planners, en meerdere gezonde opties vers uit de keuken, beschikt het hotel over zes vergaderstudio’s variërend van 20 tot 120 in capaciteit, evenals een leeszaal werkruimte voor externe werknemers. Alle vergaderstudio’s hebben een overvloed aan natuurlijk licht en uitzicht op de straat.

De culturele programmering van het hotel omvat regelmatige muzikale showcases en tentoonstellingen van lokale performers en kunstenaars zoals Marlene Steyn en Prince Gyasi. Radisson RED Johannesburg Rosebank is al de thuisbasis van een prominente engel-vleugel sculptuur genaamd “The Mundane and the Mystical” door de toonaangevende Zuid-Afrikaanse kunstenaar, Usha Seejarim. Het stuk is gemaakt van hergebruikte strijkplanken om de rol van de hedendaagse vrouw te illustreren en zet de creatieve toon voor dit artistieke hotel dat is ontworpen als een interactieve en boeiende ervaring om de echte stedelijke cultuur van Rosebank te verlichten en ervoor te zorgen dat elke gast zich thuis voelt.

Met de gezondheid en veiligheid van gasten en teamleden als topprioriteit, implementeert Radisson RED Rosebank het Radisson Hotels Safety Protocol programma…