JRE: 3 nieuwe leden

De JRE heeft vandaag drie nieuwe leden verwelkomd tijdens een algemene vergadering bij een van de nieuwkomers, L’Histoire 32 in Aalst. Het was een aangenaam weerzien voor de circa dertig leden en hun partners, maar er werd ook gewerkt.

Restaurant L’Histoire 32 ontving maandag de Algemene Vergadering van de Jeunes Restaurateurs. De leden en de pers waren te gast op een gezellige lunch, verzorgd door de drie nieuwe leden. Het is immers een traditie dat de ‘groentjes’ zich in een spannende vuurdoop bewijzen. Steven Dehaeze, de voorzitter van de JRE, noemt het “ook en vooral een gelegenheid om de leden kennis te laten maken met de keuken van de nieuwkomers”. De koks van de dag waren Fabrizio Chirico van restaurant Le Délice du jour in Gerpinnes, Stéphane Diffels van restaurant L’Air de Rien in Fontin, en de gastheer, Jason Spinoy, van L’Histoire 32 in Aalst.

Naast de lunch en de voorstelling van de nieuwe leden, maakten de JRE van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe logo te presenteren en uit te weiden over de strategie en de projecten van hun dynamische jonge vereniging en over de agenda voor dit jaar. Het orgelpunt was de aankondiging van het eerste banket voor het publiek: ‘Fine Dining by JRE’. Het zal eind september plaatsvinden in het Kasteel van Roucourt, waar Benoit Neusy, die schitterde in L’Impératif in Maisières, voortaan aan de fornuizen staat. Tien leden van de JRE zullen het unieke banket verzorgen… Als het van de jonge restaurateurs afhangt, wordt 2016 vast en zeker een verrukkelijk jaar.

Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. www.jre.be