Juliana hotel Brussels

Op het discrete historische Martelarenplein, in het hart van de Europese hoofdstad, nadert de opening van het Juliana Hotel Brussels, een nieuw, verfijnd en confidentieel adres.

Met een veertigtal kamers opent op 6 september 2021 het Juliana Hotel Brussels, een nieuwe vijfsterren ‘demeure’ in Brussel. Dit statige gebouw is een residentie geworden dat met elegantie en met volledig gerenoveerde gevels eer aandoet aan het Martelarenplein, een symbool van nationaal erfgoed. De naamgeving van deze hotels die doet denken aan de voormalige Nederlandse koningin Juliana, vloeit voort uit de samenvoeging van de namen van de dochtertjes van de eigenaars, nl Julia en Anna. Als surplus is de echtgenote van eigenaar Eric Cléton van Nederlandse origine

Deze monumentale ‘demeure’, dat ooit appartementen en enkele particuliere huizen huisvestte, werd volledig opnieuw ontworpen om grote gemeenschappelijke ruimtes in de kelder en het gelijkvloers te bieden, en ruime en gepersonaliseerde kamers op de drie verdiepingen van het gebouw. Juliana Hotel Brussels wordt gekenmerkt door de getalenteerde inrichting, ontworpen door de Italiaanse designer Eugenio Manzoni. Neoklassieke kunst, hedendaagse kleuren, exclusief behang en mozaïekwerken; alles benadrukt verfijning en eclecticisme. Elke ruimte van het hotel is versierd met sculpturen, schilderijen of ornamenten, die uniek in de wereld zijn, uit de privécollectie van de eigenaar Eric Cléton. De klassieke trend van de vorige eeuw wordt onthuld door fijne inspiraties van Hermès, Michelangelo, Versace, Le Corbusier, Starck.

Ruim, gezellig of met originele houten balken, iedere kamer heeft iets speciaals. Dat is een van de belangrijkste kenmerken van deze demeure met 43 kamers en suites. De kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en komen uit op de rustige gangen met Hermès geïnspireerde motieven behang. Onderverdeeld in vijf categorieën van 20 tot 150 m2, charmant of prestigieus, hoge plafonds of unieke zolderkamers. Elke kamer is uniek door de indeling, kleurkeuze, gedimde verlichting en kunstwerken. Ongeëvenaard comfort dankzij de hoogwaardige matrassen en bedlinnen, de grote flatscreen tv, de ‘digitale conciërge’ SuitePad® en het zicht op het Martelarenplein of de verticale binnentuin van Juliana Hotel Brussels. In de lichte en ruime marmeren of mozaïek badkamers, is alles verfijnd en zijn de verzorgingsproducten van Molton Brown. Juliana Hotel Brussels biedt 7 Superior kamers van 20 tot 25 m2; 26 Premium kamers van 20 tot 33 m2; 4 Prestige kamers van 36 tot 38 m2; 4 Junior Suites van 40 tot 46 m2; 1 Signature Suite van 52 m2 en de Juliana Suite die naar wens kan worden vergroot, van 94 tot 150 m2.

Het restaurant van Juliana biedt plaats aan 80 personen tussen de eetzaal, de lounges en het terras op het Martelarenplein. Een gastronomisch concept met verfijnde brasseriegerechten, bereid door lady chef Rosa Caldarola. Op de Frans-Belgische menukaart staan zorgvuldig geselecteerde seizoensgebonden producten, met voorkeur Belgisch, centraal. Gastronomische en gezonde, vegetarisch, halal of glutenvrije gerechten.

‘s Ochtends wordt er een zeer uitgebreid ontbijt, geserveerd of aan het buffet, aangeboden. De gasten zullen ook de indrukwekkende decoratie van het plafond of de gigantische mechanische wandklok, een op maat gemaakt kunstwerk, waarderen.

De lounges, de bar en het terras die iets minder formeel zijn dan het restaurant, zijn geschikt voor lichte gerechten, ‘afternoon tea’ of aperitief. De bar zal een must worden alleen al vanwege de sfeer; zo heeft het een bronzen bas-reliëf van Theseus en de Minotaurus door Emanuele Luzatti ooit gemaakt voor het cruiseschip Stella Oceanis in 1965. Alles wordt geaccentueerd door een Orientaalse wand- en plafondbekleding in oranje-goud en koper-brons, geproduceerd in Florence, Italië. Bij het verlaten van de lobby verdient de trap naar de verdiepingen een pose, om een van de mooiste Belgische blauwe steen te bewonderen, het zeldzaam en verfijnd mozaïek met het thema van Michelangelo en Cleopatra, en een smeedijzeren reling geïnspireerd uit de jaren 30 van Tony Duquette.

De wellness, gereserveerd voor hotelgasten, bevindt zich in het prachtige soutterain en heeft een uniek zwembad en de bijbehorende sportfaciliteiten. Er is een cardio-ruimte, een sauna en een hammam. De inrichting van het wellness is iconisch vanwege het halfedel Braziliaans blauw marmer in de gang, de ‘oversized’ Medusa in het zwembad. Een mozaïek-muurfresco geïnspireerd op Le Corbusier en vervaardigd uit Murano-glas siert de relaxruimte rond het zwembad. Opmerkelijk is het daglicht in deze souterrain dankzij een glazen koepel op het binnenplein van het hotel.

De Juliana Hotel Brussels gasten krijgen in het ganse hotel een veelvoud van marmeren decoraties en talloze faiencecreaties aangeboden en kunnen op veel attente hoteldiensten rekenen. Valet- en parkeerservice, conciërgediensten voor ontdekkings- en sightseeing-activiteiten, reserveringen voor uitstapjes, diners, vergaderen op ongebruikelijke locaties of entreetickets voor shows, concerten of festivals worden aangeboden bij de receptie.

Juliana Hotel Brussels dat een onovertroffen familiale sfeer en intense maar gezellige luxe uitstraalt, is het derde hotel van de particuliere hotelgroep Juliana Hotels dat in Europa wordt geopend, na Parijs en Cannes, Frankrijk.

Juliana Hotel Brussels – 1- 4 Martelarenplein – Brussel – open vanaf 6 september.

T: +32 (0)2 214 08 00 – info@juliana-brussels.com – www.juliana-brussels.com